Російська протитанкова артилерія розстріляла житловий будинок

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.08.2021 19:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31792

Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань РФ.

Так, 5 серпня, близько 8 - ої години ранку, окупантами було здійснено обстріл населеного пункту Красногорівка, Донецької області підконтрольній уряду України із застосуванням протитанкових гармат МТ-12 калібру 100мм. Вогонь вівся з околиці окупованого населеного пункту Старомихайлівка.

Внаслідок обстрілу було пошкоджено житловий п’ятиповерховий будинок, та цивільний автомобіль.

Під час обстрілу багатоповерхового будинку отримав множинні поранення (різних частин тіла) місцевий житель який перебував у власній квартирі.

Потерпілий отримав першу медичну допомогу та був доставлений до центральної лікарні міста Курахове, стан здоров’я - важкий.

Разом з тим важливо зазначити, що за останню добу найманці Російської Федерації неодноразово порушували режим припинення вогню, здійснюючи обстріли населених пунктів Південне та Галицинівка із застосуванням артилерійського озброєння.

Українська сторона СЦКК висловлює серйозну стурбованість з приводу зазначених фактів ігнорування збройними формуваннями РФ та їх найманцями домовленостей про дотримання стійкого і безстрокового припинення вогню, досягнутих в рамках ТКГ.

Тривалі обстріли населених пунктів з боку кремлівських найманців із застосуванням озброєння забороненого п.2 доповнень до Комплексу заходів по виконанню Мінських домовленостей від 12.02.2015, становлять безпосередню загрозу життю та здоров’ю мирного населення, а також свідчать про прагнення збройних формувань РФ до подальшого загострення ситуації по всій лінії розмежування сторін.

Зазначені дії збройних формувань РФ являються грубим порушенням Міжнародного гуманітарного права та Мінських домовленостей.

Про всі порушення режиму припинення вогню Українська сторона СЦКК проінформувала СММ ОБСЄ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.