Ситуація на фронті: почалося циклічне загострення

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.09.2021 12:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31913

Протягом минулої доби, 22 вересня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил, порівняно з попередньою добою, інтенсивність бойових дій зросла.

Про це повідомив пресцентр штабу ООС.

Збройні формування Російської Федерації нарощували обстріли позицій українських захисників, 12 разів порушивши режим припинення вогню, з них 2 рази із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

На Маріупольському та Сєверодонецькому напрямках російсько-окупаційні війська проявили найбільшу активність.

На Приазов’ї зафіксовано застосування трьох безпілотних літальних апаратів, за допомогою яких ворог здійснив скидання ВОГ-17 біля ПАВЛОПОЛЯ та двічі біля ВОДЯНОГО.

Також поблизу цих населених пунктів противник тричі вів численні обстріли з гранатометів різних систем та стрілецької зброї, два з яких в бік ВОДЯНОГО.

Російські найманці вели прицільний вогонь зі стрілецької зброї в районі населених пунктів ЗАЙЦЕВЕ та НОВОТОШКІВСЬКЕ. Крім того, неподалік НОВОТОШКІВСЬКОГО незаконні збройні формування РФ двічі застосували гранатомети різних систем.

В напрямку СВІТЛОДАРСЬКА противник відкривав прицільний вогонь по позиціях українських воїнів, використовуючи великокаліберні кулемети.

Поблизу ПРИЧЕПИЛІВКИ російсько-окупаційні війська двічі застосували заборонене озброєння, здійснивши 23 постріли з мінометів калібру 120 мм.

Внаслідок ворожих дій два військовослужбовця Об’єднаних сил дістали вогнепальні поранення. Їм було надано невідкладну домедичну допомогу та евакуйовано до шпиталю. Стан здоров’я воїнів – задовільний.

Українські захисники вели активну оборону та подавляли вогневі засоби противника, застосовуючи дозволене Мінськими домовленостями озброєння.

Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.

Протягом поточної доби, 23 вересня, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

У районі проведення операції Об’єднаних сил відбулися навчання підрозділів резерву, які входять до складу оперативно-тактичного угруповання «Північ».

Підрозділи показали високий рівень взаємодії та злагодженості на різних етапах навчання, а саме під час висування на визначені рубежі, розгортання сил та засобів, маскування, застосування різноманітних тактичних прийомів протидії противнику.

Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил оцінюється як стабільна.

Впродовж минулої доби підрозділи поліції зведених загонів перевірили 4159 транспортних засобів, 4400 осіб, з них 4 особи на причетність до збройних формувань Російської Федерації, а також виявили 71 адміністративне правопорушення та розкрили 19 злочинів.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду на тимчасово окуповану територію прослідувало 1513 осіб, а на підконтрольну Україні територію прибуло 1525 осіб.

В порядку реалізації комплексу безпекових заходів в інтересах цивільного населення піротехнічні розрахунки ДСНС України зі складу Об’єднаних сил розмінували майже 1,5 гектари території, передали на знищення 128 вибухонебезпечних предметів та повністю відновили 9 пошкоджених будинків.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати визначені завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Разом до перемоги!

Слава Україні!



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.