Росія проводить в Криму масштабні навчання з танками і артилерією

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 27.09.2021 12:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31919

Міністерство оборони Росії 27 вересня повідомило про проведення на полігоні Опук, що в анексованому Криму, масштабних навчань з участю близько двох тисяч військовослужбовців (переважно десантників) і понад 100 одиниць бойової та спеціальної техніки.

Як повідомили в пресслужбі російського військового відомства, в перебігу навчань відбуватимуться бойові стрільби. Залучатимуться зенітно-ракетні, протитанкові, вогнеметні, артилерійські і снайперські підрозділи.

«Десантники проведуть тренування з організації маневреної оборони вдень і вночі. А на завершальному етапі навчань заплановані наступальні дії, що завдають шкоди умовному противнику вогнем із танків Т-72Б3, 120-мм самохідно-артилерійських знарядь 2С9 «Нона-С» і 122-мм гаубиць Д-30», – йдеться в повідомленні.

За даними Міноборони Росії, під час навчань в Криму російські військові залучать різні види озброєння, в тому числі автомати АК-12, кулемети «Печеніг», гранатомети РПГ-7Д, 12,7-мм крупнокаліберний кулемет «Корд», реактивний піхотний вогнемет РПО -А «Шмель», автоматичний 30-мм гранатомет АГС-30, снайперське озброєння.

Напередодні російський військовий флот завершив навчання в Чорному морі, які проходили на тлі навчань Rapid Trident-2021. Ці навчання з участю США на материковій частині України триватимуть до 1 жовтня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.