Шпигуноманія. Не актуальні «візитівки Яроша» чекісти оперативно замінили «портретами Бандери»

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 27.09.2021 12:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31920

Федеральна служба безпеки Росії затримала п’ятьох людей, яких підозрюють в підготовці теракту.

Усі п’ятеро - мешканці міста Уфа (Башкортостан). Їм від 18 до 20 років, повідомляє ВВС з посиланням на пресслужбу ФСБ.

ФСБ називає їх "учасниками неонацистського угрупування" та стверджує, що вилучила в них саморобні вибухові речовини та вибухові пристрої, а також портрети українського діяча Степана Бандери.

"За адресами їхнього проживання і в обладнаному в покинутій будівлі сховку вилучили: готову до застосування СВУ (снайперська гвинтівка - Ред.), саморобну вибухову речовину та компоненти для її синтезу, 9 одиниць холодної зброї, інструкції з виготовлення вибухових пристроїв, а також портрети ватажків Третього Рейху, націоналіста С. Бандери та націоналістичну атрибутику", - повідомляють російські спецслужби.

Слідчий комітет РФ порушив справи за звинуваченням у підготовці теракту, проходженні навчання для терористичної діяльності та незаконному виготовленні вибухових речовин або вибухових пристроїв.

Підозрюваних взяли під варту.

Слідком стверджує, що групу організував 19-річний підозрюваний. Ціллю мали стати органи державної влади РФ та правоохоронні структури.

"Він поширював серед спільників ідеї неонацизму, неодноразово навчав їх правил поводження зі зброєю, навичкам виготовлення саморобних вибухових сумішей і речовин, вони вивчали літературу по тактиці бойових дій і проводили інші навчальні плани для підготовки до терористичної діяльності", - йдеться в повідомленні комітету.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.