Ситуація на фронті: російські снайпери знову на позиціях

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 30.09.2021 12:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31926

Упродовж минулої доби, 29 вересня, ігноруючи домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи, збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

В районі ЗОЛОТОГО-4 противник вів прицільний вогонь з ручних протитанкових та підствольних гранатометів, а також стрілецької зброї.

Поблизу населеного пункту ПІСКИ російські найманці обстріляли наші позиції застосувавши ручні протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети.

Поблизу ШУМІВ ворог здійснив прицільний обстріл з ручних протитанкових гранатометів.

В напрямку ЛЕБЕДИНСЬКОГО окупанти чотири рази вели щільний вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Від початку доби, 30 вересня, російсько-окупаційні війська 3 рази порушили режим припинення вогню, 1 раз застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Біля НОВОТОШКІВСЬОГО ворожі збройні формування здійснили прицільний обстріл позицій наших захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Поблизу КАМ’ЯНКИ окупанти вели вогонь з артилерії калібру 122 мм.

В бік населеного пункту ПОПАСНА найманці здійснили обстріл з автоматичних станкових гранатометів.

Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення, несумісне з життям.

Командування та особовий склад Об’єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним та близьким героя, який загинув за Україну.

На вогневі дії противника наші військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь, чим змусили ворога припинити обстріли.

Завдяки зусиллям українських воїнів рубежі наших підрозділів залишилися незмінними.

У районі проведення операції Об’єднаннях сил відбулися навчання інженерних підрозділів. Під час тренувань військовослужбовці успішно виконали ряд завдань, та довели, що здатні швидко навести понтонні мости та задіяти пороми для переправи техніки в потрібному місці.

Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил оцінюється як стабільна.

Впродовж минулої доби підрозділи поліції зведених загонів перевірили 4185 транспортних засобів, 4150 осіб, з них 5 осіб на причетність до збройних формувань Російської Федерації, а також виявили 59 адміністративних правопорушень та розкрили 21 злочин.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду на тимчасово окуповану територію прослідувало 1449 осіб, а на підконтрольну Україні територію прибуло 1157 осіб.

В порядку реалізації комплексу безпекових заходів в інтересах цивільного населення піротехнічні розрахунки ДСНС України зі складу Об’єднаних сил розмінували понад 2 гектари території, передали на знищення 132 вибухонебезпечні предмети та повністю відновили 6 пошкоджених будинків.

Підрозділи Об’єднаних сил тримають ситуацію під контролем та продовжують виконувати визначені завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Разом до перемоги!

Слава Україні!



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.