США та Росія оприлюднили спільну заяву після зустрічі в рамках діалогу щодо стратегічної стабільності

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 1.10.2021 08:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31927

Міжвідомчі делегації США і Росії у четвер провели в Женеві другу зустріч в рамках двостороннього діалогу щодо стратегічної стабільності.

Венді Шерман

Міжвідомчі делегації США і Росії у четвер провели в Женеві другу зустріч в рамках двостороннього діалогу щодо стратегічної стабільності, який був організований після того, як в ході червневого саміту президент Джо Байден і президент Володимир Путін домовилися запустити цей комплексний, предметний і енергійний процес.

Делегацію США очолила заступниця державного секретаря Венді Шерман, а російську делегацію - заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков.

Як повідомляється у спільній заяві двох країн, дискусія була «насиченою і змістовною».

«Делегації домовилися сформувати дві міжвідомчі робочі групи експертів: Робочу групу щодо принципів і завдань майбутнього контролю над озброєннями і Робочу групу щодо потенціалу і дій, які можуть мати стратегічний ефект. Делегації також домовилися, що робочі групи проведуть зустрічі, за якими відбудеться третє пленарне засідання», - йдеться в заяві.

Інформаційна агенція ТАСС наводить слова Рябкова, який заявив про поступ у діалозі із США.

"Не буду давати прогноз, наскільки успішні ці наші зусилля, але фоном нашої роботи йде прагнення не нагнітати надлишково навколо наявних безперечних і очевидних розбіжностей, а намагатися фокусуватися на тому, як і куди ми можемо рухатися разом", - заявив Рябков.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.