У МВС Грузії заявили, що Саакашвілі не виїжджав з України

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 1.10.2021 19:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31931

Заступник глави МВС Грузії Олександр Дарахвелідзе заявив, що експрезидент країни Михеіл Саакашвілі, який оголосив про своє повернення на батьківщину, не залишав територію України.

Про це повідомляє Новини-Грузія.

«У нас була активна комунікація і спілкування з українською стороною, і я можу достеменно стверджувати, що Михеіл Саакашвілі не залишав державних кордонів України. Вкотре повторюю, Михеіл Саакашвілі не перетинав державний кордон Грузії і не залишав державний кордон України», - заявив Дарахвелідзе.

За його словами, якщо Саакашвілі дійсно перетне кордон, то буде затриманий і переведений до пенітенціарної установи.

Заступник глави МВС Грузії також прокоментував повідомлення ЗМІ про перекидання поліцейських бронемашин і спецназу до Батумі. Він підтвердив факт, повідомивши, що мобілізація пов’язана з майбутніми виборами і зобов’язанням відомства щодо забезпечення порядку в день голосування.

Раніше в п’ятницю, 1 жовтня, Саакашвілі розмістив відеоролик у Фейсбуці, в якому стверджував, що перебуває в Батумі.



Як повідомлялося, Саакашвілі очолював Грузію в 2008-2013 роках. Після поразки на виборах у 2013 році він покинув країну. Після чого проти політика порушили низку кримінальних справ, за деякими з них він був заочно засуджений на тюремні терміни. У 2015 році він позбувся грузинського громадянства і вже майже шість років є громадянином України.

Експрезидент Михеіл Саакашвілі оголошений у внутрішньодержавний розшук. Він не повертався до Грузії вже вісім років, хоча багато разів обіцяв зробити це.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.