Голова фракції СН чесно зізнався - теж має сімейний офшорчик

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.10.2021 17:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31943

Голова фракції партії “Слуга народу” у Верховній Раді Давид Арахамія зазначив, що в офшорах є як негативні, так і позитивні аспекти.

Про це він сказав на брифінгу, коментуючи розслідування проєкту Pandora Papers, матеріали якого були оприлюднені у програмі “Слідство. Інфо”, де йдеться про нібито зв’язок між низкою офшорних володінь та топменеджментом України, передає Укрінформ.

"Я ще не передивився (розслідування - ред.), але там історія, якій 9 років, коли це було в бізнесі... У мене, до речі, теж були офшори, я навіть в декларації зараз маю на дружині один офшор на Сейшелах, це нормальний процес. Є негативна сторона офшорів - і є позитивна сторона", - сказав політик.

Він зазначив, що в позитивна сторона - це те, що це зазвичай міжнародна юрисдикція. "Якщо ви подивитеся топ-100 мільярдерів світу, ви побачите, що майже в кожного є офшорна компанія, на якій зберігається якесь майно, яке може бути захищено завдяки британському праву, наприклад. У цьому позитив", - сказав Арахамія.

Негативним моментом, пов’язаним з офшорами, політик назвав потенційні маніпуляції з податками.

"З цим треба боротися. І я нагадую, що тільки "Слуга народу" за ці 30 років прийняла законопроєкт 1210 антиофшорний, який запрацює з 1 січня. Річ у тім, що вам не потрібно позбавлятися чи приховувати. Ви офіційно маєте показати, що у вас є компанія, і якщо ви не сплатили податки в Україні, ви маєте їх сплатити. І тоді не буде негативної сторони офшорів, а залишиться тільки позитивна. В цьому і полягає цивілізований процес роботи з компаніями в таких юрисдикціях", - заявив Арахамія.

Як повідомлялося раніше, редакція Слідство.Інфо оприлюднила фільм-розслідування «Офшор 95», в якому йдеться про те, що документи Pandora Papers, нового витоку з 14 фірм, які реєстрували й обслуговували офшорні компанії, нібито частково підтвердили схему переказу коштів від структур олігарха Ігоря Коломойського в офшорні фірми Президента Володимира Зеленського та його соратників.

Зокрема, за інформацією видання, журналістам вдалося визначити кінцевих власників офшорів, які могли отримати кошти, і що ці кошти нібито могли бути частиною історії з виведенням і відмиванням коштів ПриватБанку.

Розслідування Pandora Papers проведене Міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів (ICIJ) і представниками 150 редакцій з усього світу. Воно викриває офшорні активи 35 колишніх і чинних світових лідерів. У цьому списку - експрем’єр-міністр Великої Британії Тоні Блер, король Йорданії Абдалла II, президент Кенії Ухуру Кеніата. Крім того, розслідування викриває причетність російського медіаменеджера Костянтина Ернста до мільярдної приватизаційної угоди у РФ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.