Ситуація на фронті: загострення триває

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 21.10.2021 13:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31977

20 жовтня, в районі проведення операції Об’єднаних сил, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 14 порушень режиму припинення вогню, 3 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

Біля БЕРЕЗОВОГО ворог здійснив обстріл зі стрілецької зброї.

Поблизу КРАСНОГОРІВКИ окупанти вели вогонь з мінометів калібру 82 мм і 120 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В напрямку ЗОЛОТОГО-4 найманці тричі здійснили обстріли, застосовуючи міномети калібру 120 мм, протитанковий ракетний комплекс, ручні протитанкові гранатомети і стрілецьку зброю.

Українські позиції біля НОВОЛУГАНСЬКОГО ворожі збройні формування три рази обстріляли з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Неподалік ТРОЇЦЬКОГО противник відкривав вогонь з мінометів калібру 82 мм.

В бік ПРИЧЕПИЛІВКИ російсько-окупаційні війська вели обстріл зі стрілецької зброї.

Біля НОВОТОШКІВСЬКОГО вогонь відкривався з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

В районі населених пунктів НОВОСЕЛІВКА ДРУГА та ВЕРХНЬОТОРЕЦЬКЕ ворог застосував безпілотні літальні апарати, за допомогою яких здійснив скидання ВОГ-25.

Крім того, на Донеччинні зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату, ймовірно Орлан-10, з перетином лінії зіткнення.

Внаслідок ворожого вогню один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я – задовільний.

З початку поточної доби з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню.

В районі ЛУГАНСЬКОГО ворог вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

Біля ПІВДЕННОГО окупанти здійснили обстріл зі стрілецької зброї.

Щоб змусити противника припинити вогневу активність, наші захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Завдяки зусиллям українських воїнів рубежі наших підрозділів залишилися незмінними.

Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил оцінюється як стабільна.

Впродовж минулої доби підрозділи поліції зведених загонів перевірили 3674 транспортні засобів, 3852 осіб, з них 2 осіб на причетність до збройних формувань Російської Федерації, а також виявили 46 адміністративних правопорушень та розкрили 26 злочинів.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду на тимчасово окуповану територію прослідувало 443 особи, а на підконтрольну Україні територію прибуло 77 осіб.

В порядку реалізації комплексу безпекових заходів в інтересах цивільного населення піротехнічні розрахунки ДСНС України зі складу Об’єднаних сил розмінували понад 5 гектарів території, передали на знищення 204 вибухонебезпечні предмети та повністю відновили 7 пошкоджених будинків.

Підрозділи Об’єднаних сил тримають ситуацію під контролем та продовжують виконувати визначені завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.

Разом до перемоги!

Слава Україні!



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.