П’ятнадцять союзників поглиблюють співпрацю у наземній протиповітряній обороні

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.10.2021 09:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31981

Міністри оборони 15 країн-членів НАТО підтвердили свою прихильність багатонаціональному розвитку, придбанню та доставці наземних засобів протиповітряної оборони, які забезпечать захист персоналу, обладнання та об’єктів Альянсу від загроз з повітря.

Це було зроблено на полях зустрічі міністрів оборони НАТО 21 жовтня 2021 року, повідомляє офіційне представництво Альянсу.

Міністри оборони 15 країн-членів НАТО підтвердили свою прихильність багатонаціональному розвитку, придбанню та доставці наземних засобів протиповітряної оборони, які забезпечать захист персоналу, обладнання та об’єктів Альянсу від загроз з повітря. Це було зроблено на полях зустрічі міністрів оборони НАТО 21 жовтня 2021 року.

«Розширюючи співпрацю між союзниками, постійно вдосконалюючи наші можливості та відповідаючи на виклики, ми робимо трансатлантичний регіон безпечнішим і готовішим протистояти будь-якій загрозі», – сказав заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане під час підписання.

Там нові учасники приєдналися до двох нещодавно запущених проектів високої видимості (HVP), проекту «Модульний GBAD» та ініціативи «Швидко розгортається мобільний C-RAM», а також до запуску нового проекту «Здатність командування та контролю для протиповітряна та протиракетна оборона наземного базування для рівня батальйону та бригади» (GBAD C2 Layer).

Учасники модульного GBAD (Бельгія, Данія, Німеччина, Угорщина, Італія, Латвія, Нідерланди, Словенія, Іспанія та Великобританія) привітали Норвегію, Польщу, Португалію та Сполучені Штати до проекту. Вони прагнуть придбати та поставити модульне рішення для наземної протиповітряної оборони дуже малої та середньої дальності. Ця можливість запропонує союзникам модульне рішення, побудоване на основі модуля командування та управління та можливості підключення різних ефекторів для охоплених загроз. Можливість plug-and-play дасть союзникам можливість легко обмінюватися, додавати або видаляти ефектори відповідно до загроз, з якими вони стикаються.

У другому проекті до Німеччини, Греції, Угорщини та Великобританії приєдналися Норвегія, Польща та Сполучені Штати. Цей проект має на меті розробку та надання можливостей для захисту сил союзників від ракет, артилерії та мінометних загроз. Особлива увага в цьому проекті буде зосереджена на потенційних рішеннях за допомогою інноваційних підходів, таких як можливості на основі прямої енергії.

Нарешті, шість союзників – Данія, Італія, Португалія, Іспанія, Велика Британія та США – розпочали нову ініціативу щодо спільного придбання та використання можливостей командування та управління для наземної протиповітряної та протиракетної оборони на рівні батальйону та бригади (GBAD C2 Layer ).

Протягом найближчих місяців експерти з країн-учасниць визначать потенційні рішення для центру розподілу пожежі. Багатонаціональний підхід зменшить різноманітність використовуваних систем і одночасно підвищить сумісність між союзниками-учасниками та оперативну готовність сил GBAD НАТО.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.