Українські лікарі заявляють, що Янукович і Цушко ганьблять державу

Автор/джерело -  © Корреспондент.net



Дата публiкацiї - 14.06.2007 11:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3201

Всеукраїнське лікарське товариство попереджає про ризик остаточного руйнування системи охорони здоров'я в Україні.

Голова цього об'єднання Станіслав Нечаєв визнав, що брак коштів не дозволяє українським лікарям надавати пацієнтам своєчасну і якісну допомогу.

Нечаєв відзначив, що в Україні слід змінити підхід до системи охорони здоров'я і розробити чітку концепцію її реформування, оскільки одними радянськими гаслами про безкоштовну медицину хворого не вилікуєш. Як констатував голова Всеукраїнського лікарського товариства українські власті регулярно звітують про виділених на охорону здоров'я численних коштів, але при цьому, більшість з них лікується за кордоном.

"Віктор Федорович поїхав до Іспанії коліно лікувати. Це сором для країни, коли прем'єр-міністр не може забезпечити навіть для себе, певний рівень в урядових лікарнях. А соціаліст Цушко, який повинен був би піклуватися про соціум, поїхав до Німеччини, до капіталістів лікуватися - це взагалі нонсенс. Це визнання своєї неспроможності взагалі", - сказав Нечаєв.

Голова Всеукраїнського лікарського товариства відзначив, що професіоналізм українських лікарів не викликає сумнівів, але влада своїми діями дискредитує медиків.

Нагадаємо, що міністра внутрішніх справ Василя Цушка, наразі переведено в клініку постінфарктної реабілітації в Німеччині. За останній тиждень стан Цушка відносно стабільний.

Раніше, в травні цього року, прем'єр міністр Віктор Янукович поїхав на лікування в Іспанію, де йому зробили артроскопію з корекцією пошкодження меніска.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.