Факти нарощування збройних сил РФ на українському напрямку є елементом інформаційно-психологічних дій

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.11.2021 17:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=32010

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, станом на 1 листопада 2021 року додаткове перекидання російських підрозділів, озброєння та військової техніки до державного кордону з Україною не зафіксовано.

Про це повідомляє Центр оперативного реагування МО.

Найбільш вірогідно, що оприлюднені у ЗМІ та мережі Інтернет факти нарощування угруповань збройних сил Російської Федерації на українському напрямку є елементом спеціальних інформаційно-психологічних дій, та по суті є плановими заходами у рамках переміщення військ після завершення навчань.

Воєнна розвідка України здійснює постійне спостереження за діями військ держави-агресора та зміни їх чисельності поблизу державного кордону України.

31 жовтня американське видання The Washington post повідомило, що Росія відновила переміщення техніки та військових до кордону з Україною. Газета із посиланням на неназваних співрозмовників серед американських та європейських посадовців зазначає, що це почалося після того, як Кремль завершив спільні з Білоруссю масштабні військові навчання «Захід-2021» півтора місяці тому.

Видання вказує, що у соціальних мережах почали з’являтися відео, де видно переміщення великої кількості військової техніки на півдні та заході Росії.

«Посадовці у розмові на умовах анонімності, оскільки вони не уповноважені обговорювати це питання публічно, заявили, що переміщення військ знову викликало занепокоєння, яке виникло в квітні, коли найбільше скупчення військ Росією біля кордону з Україною за останні роки спричинило міжнародний резонанс», – йдеться на шпальтах видання.

The Washington post пише, що конфлікт на Донбасі вступає у нову стадію, а Кремль зайняв жорсткішу позицію щодо України.

Повідомляється, що після маневрів 41-ша загальновійськова армія не повернулася на місце постійної дислокації до Новосибірська, а об’єдналася з іншими військовими підрозділами на кордоні з Україною.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.