Ситуація на фронті: російська артилерія активно атакує наші позиції

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.11.2021 12:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=32047

11 листопада в районі проведення операції Об’єднаних сил з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 13 порушень режиму припинення вогню, 4 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

По наших позиціях біля МАР’ЇНКИ окупанти відкривали щільний вогонь з артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм.

В напрямку НОВОЗВАНІВКИ ворог тричі вів вогонь, застосовуючи артилерію калібру 122 мм, протитанковий ракетний комплекс, міномети калібру 120 мм та великокаліберні кулемети.

В районі населеного пункту ЗАЙЦЕВЕ противник здійснив два обстріли, використовуючи гранатомети різних систем, а також задіяв безпілотний літальний апарат, за допомогою якого здійснив скидання пострілів ВОГ-17.

Біля ТРОЇЦЬКОГО російські найманці вели вогонь з великокаліберних кулеметів.

Неподалік населених пунктів ГНУТОВЕ та ЛУГАНСЬКЕ окупанти обстріляли наші позиції зі станкових протитанкових гранатометів.

В напрямку ШИРОКИНЕ обстріл вівся з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

В бік КРИМСЬКОГО ворог двічі відкривав вогонь з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

Крім того на Луганщині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату, ймовірно «Орлан-10», з перетином лінії зіткнення.

Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я – задовільний.

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли.

Завдяки зусиллям українських воїнів рубежі наших підрозділів залишилися незмінними.

Впродовж поточної доби, 12 листопада, з боку російсько-окупаційних військ порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил оцінюється як стабільна.

За минулу добу підрозділи поліції зведених загонів перевірили 3487 транспортних засобів, 3850 осіб, а також виявили 61 адміністративне правопорушення та розкрили 33 злочини.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду на тимчасово окуповану територію прослідувало 577 осіб, а на підконтрольну Україні територію прибуло 1052 особи.

В порядку реалізації комплексу безпекових заходів в інтересах цивільного населення піротехнічні розрахунки ДСНС України зі складу Об’єднаних сил розмінували понад 2 гектари території та передали на знищення 179 вибухонебезпечних предметів.

Підрозділи Об’єднаних сил тримають ситуацію під контролем та продовжують виконувати визначені завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Разом до перемоги!

Слава Україні!



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.