У Чорному морі українські ВМС провели тренування з кораблями ВМС США, Республіки Туреччина та Румунії

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 13.11.2021 20:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=32052

В акваторії Чорного моря кораблі українських ВМС взяли участь у тренуваннях типу PASSEX з кораблями ВМС США, Республіки Туреччина та Румунії.

Про це повідомило міністерство оборони України.

Серед інших був залучений флагман 6-го флоту США корабель управління «Mount Whitney». Також було залучено авіацію американських ВМС — патрульний літак P-8 «Poseidon» та гелікоптер. Загалом у тренуванні взяли участь 7 кораблів, два з яких від українських ВМС — патрульний катер «Слов’янськ» і середній десантний корабель «Юрій Олефіренко».

Мета тренування — відпрацювання взаємодії у складі багатонаціональної тактичної групи відповідно до стандартів НАТО та підвищення рівня взаємосумісності з флотами Альянсу. Окрім того, подібні заходи дають змогу підтримувати безпеку в Чорному морі, вдосконалювати навченість екіпажів кораблів ВМС України та ВМС США для виконання спільних морських операцій.

Під час виконання тренування у визначеному районі було відпрацьовано елементи з тактичного маневрування, тренування з сигналовиробництва із використанням міжнародної системи сигналів, висвітлення морської обстановки в районах інтенсивного цивільного судноплавства, тренування зі зв’язку тощо.

Варто підкреслити, що постійна участь сил українського флоту в тренуваннях типу PASSEX сприяє не лише досягненню взаємної сумісності та опануванню стандартів НАТО, а й значно посилює безпеку в Чорноморському басейні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.