Ситуація на фронті: росіяни збільшили калібр артилерії

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.11.2021 14:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=32063

16 листопада в районі проведення операції Об’єднаних сил з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 13 порушень режиму припинення вогню, 6 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

В напрямку МАР’ЇНКИ окупанти вели вогонь з мінометів калібру 82 мм та великокаліберних кулеметів.

Біля ПРИЧЕПИЛІВКИ російські найманці здійснили два обстріли, використовуючи гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю.

В бік НОВОТОШКІВСЬКОГО ворог двічі відкривав вогонь, застосовуючи гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю.

Неподалік ТРАВНЕВОГО противник обстріляв наші позиції з автоматичних станкових гранатометів.

В районі НОВООЛЕКСАНДРІВКИ ворожі війська вели вогонь з мінометів калібру 120 мм.

Позиції біля НОВОЗВАНІВКИ двічі потрапили під обстріл з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 82 мм, ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

В бік населеного пункту МУРАТОВЕ окупанти вели вогонь з артилерії калібру 152 мм.

Біля ПОПАСНОЇ обстріл здійснювався з мінометів калібру 82 мм та ручних протитанкових гранатометів.

В напрямку ПІСКІВ ворог вів обстріл з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Крім того, на Луганщині зафіксовано проліт безпілотного літального апарату, ймовірно типу «Орлан-10», з перетином лінії зіткнення.

Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я – задовільний.

Впродовж поточної доби, 17 листопада, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

В напрямку НЕВЕЛЬСЬКОГО противник відкривав вогонь з мінометів калібру 120 мм.

В районі НОВООЛЕКСАНДРІВКИ окупанти здійснили обстріл з мінометів калібру 120 мм та станкових протитанкових гранатометів.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил в результаті дій ворога немає.

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли.

Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.

Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил оцінюється як стабільна.

За минулу добу підрозділи поліції зведених загонів перевірили 3260 транспортних засобів, 2950 осіб, 1 особу - на причетність до збройних формувань Російської федерації, а також виявили 31 адміністративне правопорушення та розкрили 31 злочин.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду на тимчасово окуповану територію прослідувало 1249 осіб, а на підконтрольну Україні територію прибуло 1533 особи.

В порядку реалізації комплексу безпекових заходів в інтересах цивільного населення піротехнічні розрахунки ДСНС України зі складу Об’єднаних сил розмінували понад 3,5 гектари території та передали на знищення 117 вибухонебезпечних предметів.

Підрозділи Об’єднаних сил тримають ситуацію під контролем та продовжують виконувати визначені завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Разом до перемоги!

Слава Україні!



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.