США обіцяють адекватну відповідь, якщо підтвердиться причетність Москви до кібератаки на Україну

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 17.01.2022 12:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=32219

США працюватимуть над адекватною відповіддю, якщо підтвердиться причетність Росії до недавньої кібератаки на сайти українських органів влади.

Про це заявив радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван.

«Якщо підтвердиться, що Росія вдається до кібератак щодо України, і якщо це продовжиться в наступний період, ми працюватимемо з нашими союзниками над адекватною відповіддю», – сказав Салліван в інтерв’ю телеканалу CBC.

Про кібератаку на урядові сайти стало відомо вранці 14 січня. В СБУ повідомили, що витоку даних внаслідок кібернападу, за попередньою інформацією, не відбулося. Спецслужба заявила, що розслідує «причетність російських спецслужб» до подій. У РНБО припустили, що до кібератак можуть бути причетні і спецслужби Білорусі.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров раніше запевнив, що дані українців у безпеці, оскільки через хакерську атаку реєстри не постраждали.

Жодне угруповання не взяло на себе відповідальність за хакерську атаку, але російських хакерів, пов’язаних з Москвою, неодноразово звинувачували в кібератаках на українські урядові вебсайти й інфраструктуру в минулому.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.