Томенко вважає, що державні символи вже потребують захисту

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 13.07.2007 17:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3437

На думку Миколи Томенка, в Україні вкрай необхідно пропагувати, пояснювати та захищати державну символіку вже на законодавчому рівні.

За словами БЮТівця, сьогодні, незважаючи на 16-й рік незалежності нашої держави, багато українців не знають про історію, походження та значення державних символів України.

Тому і трапляються такі курйозні випадки, як, наприклад, перевернутий державний прапор на обкладинці нещодавно презентованої книги за авторством Віктора Януковича.

Але більшою проблемою як незнання, на думку Миколи Томенка, є зневажливе ставлення, а то й невизнання державної символіки, що є неприпустимим у жодній цивілізованій країні. Наприклад, кричущим є факт голосування фракції Партії регіонів у Київській райраді м. Харкова проти того, щоб перед початком і по завершенню сесій у залі лунав гімн України.

“Для іміджу нашої країни та формування національної гідності надзвичайно важливо, щоб усі громадяни України знали свою історію, розуміли і, головне, – поважали її. Тому вважаю за необхідне якнайшвидше на законодавчому рівні захистити державну символіку України, передбачивши умови, за якими б визначалася можливість використання державних символів та відповідальність у разі зневажливого ставлення до них”, - переконаний один з лідерів БЮТ Микола Томенко.

Зокрема, на його думку, як у більшості цивілізованих країн, в Україні повинно бути нормою, щоб, наприклад, біля об’єктів підприємницької діяльності поряд із прапорами фірми був і державний прапор. Так само, на установах органів місцевого самоврядування поряд із місцевою символікою повинен бути і відповідний державний символ.

За словами Миколи Томенка, відповідний законопроект буде підготовлений командою БЮТ та поданий на розгляд Верховної Ради VI скликання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.