Тимошенко у Дніпропетровську надає допомогу постраждалим

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 14.10.2007 16:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3958

Вибух газу у багатоповерховому житловому будинку Дніпропетровська, внаслідок якого стався обвал одного з під’їздів, є наслідком втрати контролю держави над системою газо- і електропостачання в Україні.

Про це Юлія Тимошенко заявила у Дніпропетровську, куди вона приїхала вчора для надання допомоги постраждалим від трагедії.

Юлія Тимошенко, зокрема, сказала, що «всі структури передані у приватні руки і багато років знімають кошти, які платять люди за електроенергію і природній газ, але нічого не витрачають на підтримання технічного стану газових мереж, на те, щоб здійснювати їхню профілактику і дотримуватися всіх технічних процедур по обслуговуванню».

За її словами, сьогодні держава абсолютно не володіє інформацією про те, що роблять підприємці у цих структурах.

Лідер БЮТ повідомила, що коли говорити про міськгаз Дніпропетровська, то «втричі скорочений технічний персонал і люди, які багато років працювали в цій системі, мали досвід і знання, сьогодні позбавлені роботи, тому що нові власники прагнуть зекономити на собівартості». «Також втричі зменшений технічний парк Дніпропетровського міськгазу», - додала вона.

Також Юлія Тимошенко заявила, що сьогодні окрім того, що потрібно надати термінову допомогу людям, також необхідно на державному рівні або повертати ці структури державі, або законом встановлювати такі технічні процедури, які не дадуть можливості приватним власникам таких підприємств заощаджувати на технічному забезпеченні системи».

Лідер БЮТ повідомила, що такий законопроект буде готуватися «буквального з сьогоднішнього дня».

«Те, що сьогодні все доведено до такого стану, коли ніхто не знає коли, що і де може рвонути, коли де і що буде не так обслужено технічно - це є велика проблема держави. І те, що люди починаючи з позавчорашнього дня дзвонили, намагаючись повідомити про сильний запах газу в їхніх квартирах і вони дзвонили усю ніч, але ніхто не приїхав, щоб надати необхідну допомогу - це є якраз наслідком того, що призвело до такої катастрофи».

На думку лідера БЮТ, держава винна на 300% і винні ті люди, які заволоділи міськгазом, але не обслуговували газові мережі, і «всі вони понесуть за це відповідне покарання».

Блок Юлії Тимошенко у Дніпропетровську відкрив штаб допомоги постраждалим від вибуху газу у багатоповерховому будинку.

Людям буде надаватися матеріальна, юридична і психологічна допомога.

Адреса: пр. Карла Маркса, 65, 1-й поверх (вхід з пл. Леніна). Телефони: 791-11-36, 791-15-52.

Також відкрито рахунок «Фонду допомоги постраждалим від вибуху газу по вулиці Мандриківській» в Дніпропетровському облуправлінні Ощадбанку 260083015278 код банку 305482. Суганяка Н.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.