Ющенко знову не проти проуніверсалити Україну?

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 31.10.2007 15:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4075

Президент України Віктор Ющенко не проти підписання нового Універсалу національної єдності.

Про це він сказав сьогодні на прес-конференції для українських журналістів у Бухаресті.

Президент зауважив, що сьогодні ознайомився з деякими коментарями, у яких ідеться про необхідність підписання нового Універсалу національної єдності. «Я це буду вітати», - сказав Ющенко.

Він наголосив, що на позачергових парламентських виборах перемогла демократична коаліція, і вона має формувати владу, але при цьому не можна забувати про опозицію.

Ющенко підкреслив, що необхідно надати права опозиції.

«Я як Президент поважаю сили, які перемогли, я як Президент буду поважати опозицію», - сказав він.

Гарант зауважив, що сьогодні, можливо, унікальний момент, коли український політикум від протистояння і взаємознищення може перейти до взаємопорозуміння і співпраці.

Як вважає Ющенко, необхідно визначити формат взаємин більшості та опозиції. «Якщо для цього необхідно поділитись місцями у керівництві парламенту, я перший підтримаю таку стратегію. Якщо для цього необхідно поділитись місцями у керівництві уряду, я перший підтримаю таку стратегію», - сказав він.

Президент наголосив, що націлює своїх союзників, колег не на протистояння, а на порозуміння. Він заявив, що усі політичні сили повинні взяти на себе відповідальність, порозумітись і таким чином привнести спокій у країну.

Як повідомлялося раніше, 29 жовтня кандидат у народні депутати України від Партії регіонів Юрій Мірошниченко висловив думку, що основним політичним гравцям слід повернутися до ідей Універсалу національної єдності і знайти загальний курс розвитку країни.

На його думку, підписання Універсалу національної єдності було спробою знайти загальний курс. «Це був дуже важливий крок до консолідації політичних еліт», - сказав він і висловив жаль, що не всі політики підписали цей документ.

Від “Аратти”: із усього того, нам як виборцям, абсолютно не зрозуміло: Президентом якого народу є Ющенко? Так званих “дітей папи Кучми”, які самі себе пихато називають “елітами”? Чи тих мільйонів, які, щоб зробити його Президентом, вийшли на усеукраїнський Майдан і ладні були за те вмерти?

І як виборці ми беремо на себе сміливість публічно застерегти Вас, пане Президенте: не бавтеся із вогнем! Бо оті “універсальщики” , яким ви обіцяєте “широкі права”, для Вас і Вашої родини значно небезпечніші, ніж народ, який Ви зрадили першим Універсалом. Бо вони, вдруге, не зупиняться ні перед чим: ні перед діоксином, ні снайпером, якщо Ви заважатимите їхнім злочинним намірам.

І маємо для вас пораду: якщо Ви хочете знати, що насправді думає народ - втечіть від “любих друзів”, охорони та іншого непотребу і просто прийдіть до людей. Несподівано. І тоді Ви почуєте правду. А те, що чуєте Ви зараз - дешева оперетка за примітивним сценарієм.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.