ВАТ «Укртелеком» розпочинає продаж послуг нового мобільного стандарту 3-го покоління UMTS (3G) під ТМ Utel

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.11.2007 13:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4079

З 1 листопада 2007 року компанія ВАТ «Укртелеком» розпочинає продаж послуг мобільного зв’язку нового покоління під торговою маркою Utel. Код мережі нового оператора - 091.

«Сьогодні для всього багатотисячного колективу компанії святковий та відповідальний день. Ми завершили перший етап будівництва мережі мобільного зв’язку нового покоління. Наша компанія після чотирирічної вимушеної перерви, повернулась на ринок мобільного зв’язку України з новим стандартом, який зберігши всі переваги існуючих мобільних стандартів, надає користувачам безліч інновацій та додаткових послуг. Ми переконані, що наші нові мобільні послуги органічно доповнять існуючі можливості стаціонарного зв’язку і стануть зручними, надійними, доступними за ціною та зацікавлять практично всіх сьогоднішніх та завтрашніх користувачів послуг зв’язку та інформаційних технологій», - повідомив Голова Правління ВАТ «Укртелеком» Георгій Дзекон.

Мережа компанії побудована у відповідності до ліцензії за технологією UMTS/W-CDMA. Ця технологія є одним з стандартів мобільного зв’язку третього покоління 3G, згідно з концепцією та рекомендаціями під загальною назвою IMT-2000 (International Mobile Telecommunication). IMT-2000 прийнятий Міжнародним союзом електрозв’язку у 1999 році та включає сотні рекомендацій для різних елементів мережі (радіопідсистема, сигналізація, транспорт, комутація тощо). Стандарт UMTS/W-CDMA, прийнятий у 2000 році, розвивається у рамках співробітництва національних і міжнародних регуляторних органів у проекті 3GPP (3rd Generation Partnership Project). Рекомендації IMT-2000 та стандарт UMTS/W-CDMA постійно розвиваються та доповнюються новими можливостями. Основні інновації, реалізовані у новому поколінні стандартів, - це глобальне визнання, гармонізація та єдиний стандарт розподілення радіочастот у всьому світі, ефективніше використання частотного діапазону, висока швидкість передачі даних тощо.

Стандарт UMTS/WCDMA дозволяє абонентам нашої компанії забезпечити практично непомітний перехід на мережу нового мобільного стандарту, оскільки абонент Utel зможе отримувати всі базові послуги, але значно якісніші. Для отримання послуг нового покоління клієнту навіть не доведеться змінювати звичний термінал, якщо він підтримує стандарт UMTS. Абоненту будуть запропоновані принципово нові послуги, зокрема, відеодзвінок, ТБ-ролики, відеопошта, швидкісний доступ до Інтернету, а з часом і багато інших послуг. Сьогодні Utel забезпечує швидкість передачі даних (на ділянці термінал-мережа) у мережі зі швидкістю до 3,6 Мбіт/сек. Абонент буде забезпечений роумінгом у будь-якому місці, де є покриття мереж GSM або UMTS.

З 1 листопада всі послуги мобільного нового стандарту будуть доступними у шести містах України – Києві, Харкові, Дніпропетровську, Донецьку, Одесі та Львові. Також всі абоненти Utel зможуть користуватися базовими послугами мобільного зв’язку та SMS практично на всій території України. Це стало можливим завдяки національному роумінгу з одним із GSM-операторів, що має покриття на більшій частині території України.

На першому етапі будівництва мережі введено в експлуатацію: ядро мережі з підсистемою комутації, радіопідсистема, медіашлюзи, системи управління та моніторингу, систему обліку послуг та розрахунків з абонентами, комплекси додаткових послуг. Завершення першого етапу будівництва мережі дає старт інтенсивній та щоденній роботі з розширення власного покриття. До кінця 2007 року Укртелеком планує ввести в експлуатацію ще кількасот базових станцій в усіх регіонах країни. А впродовж 2008 року зону надання послуг нового мобільного стандарту буде суттєво розширено. Також товариство активно співпрацює з усіма компаніями, які надають інформаційні послуги, рінгтони, відеопрограми, ігри та інший мультимедійний контент, який може бути цікавим для абонентів Утел. Наша мережа технологічно відкрита для всіх партнерів, повідомляє прес-служба UTEL.

Тарифи на дзвінки з фіксованої мережі ВАТ «Укртелеком» на мережу стільникового мобільного зв’язку товариства

З 1 листопада 2007 року вводяться тарифи на дзвінки з фіксованої мережі ВАТ «Укртелеком» на мережу стільникового мобільного зв’язку товариства за кодом 091. Вартість однієї хвилини розмови коштуватиме 60 копійок з ПДВ, тарифікація посекундна.

Зазначені тарифи вигідно відрізняються від тарифів на дзвінки до мереж інших мобільних операторів України (1 грн. 20 коп. за хвилину розмови).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.