Невідомі бізнесмени намагаються прихватизувати могилу іудейського святого

Автор/джерело -  © Реальна політика



Дата публiкацiї - 14.11.2007 17:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4171

Міністерство закордонних справ нагадує про неможливість приватизації або націоналізації в Україні об'єктів, які мають культурне або релігійне значення, у зв'язку з наміром однієї з комерційних фірм приватизувати хасидську святиню в Умані (Черкаська область), могилу рабина Нахмана Брацлавського.

Про це на брифінгу повідомив керівник прес-служби МЗС Андрій Дещиця.

«МЗС виходить з існуючого законодавства і заявляє про неможливість націоналізації або приватизації в Україні об'єктів, які мають культурне або релігійне значення», — заявив він.

За словами Дещиці, недавно суд наклав арешт на ділянку, де розташована могила. «Фактично цим рішенням суд задовольнив прохання цієї фірми, і МЗС висловлює свою незгоду з рішенням суду, виходячи із українського законодавства», — сказав Дещиця.

Щорічно у вересні до України прибувають паломники з Ізраїлю для відвідин могили рабина Нахмана Брацлавського.

Початок паломництва 17 вересня.
Більшість паломників прибувають до України спеціальними рейсами з Ізраїлю, багато паломників приїжджають з Росії, Німеччини, Угорщини, Чехії.

Від “Аратти”: Захист об'єктів, які мають культурне або релігійне значення від прихватизаторів - благородна справа.

Між тим, дуже дивно, що українські державні відомства як у рота води набрали, коли справа стосується не іудейських, а власне українських святинь. Наприклад, Межигірського монастиря, який прихватизував під маєток прем'єр Янукович.

Крізь пальці чи занадто темні окуляри ГПУ дивиться на розкрадання святинь та руйнування пам'яток так званими монахами РПЦ на території Києво-Печерської Лаври.

Варварська забудова і безконтрольна роздача столичної землі кримінальною компашкою Черновецького назавжди зтирає із лиця землі стародавню столицю українських народів.

Або острова Хортиця, де будівельними проектами паплюжеться не тільки земля стародавнього святилища, а й варварськи знищуються безцінні археологічні пласти.

Таких місць в Україні нині тисячі. В тому числі і прихватизованих "новими українськими".

І де ж перебувають національні захисники від держави?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.