Президент Ющенко назвав НУ-НС загадкову формулу об'єднання: заради стабільності

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 22.11.2007 17:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4220

Президент України Віктор Ющенко напередодні початку роботи Верховної Ради VI скликання проводить зустріч із членами фракції “Наша Україна – Народна Самооборона”.

Вітаючи присутніх з Днем свободи, Глава держави висловив переконання, що 22 листопада завжди залишиться визначною датою в історії незалежної України, повідомляє прес-служба.

«Три роки тому зусиллями людей, які сидять в цій залі, і багатьох мільйонів української нації був зроблений героїчний крок – крок, пов’язаний з тими помислами, справами, які з одного покоління до іншого передавалися щодо утвердження української державності – вільної демократичної України», – сказав Ющенко.

Президент висловив переконання, що мудрі політики добре усвідомлюють відповідальність, яка лежить на них на кожному етапі розвитку держави – в тому числі і сьогоднішньому. У цьому контексті він наголосив на важливості консолідації навколо ключових загальнонаціональних пріоритетів.

«Я хочу стверджувати – в єдності сила», – сказав Ющенко. – «Але для цього треба багато висновків зробити, до яких я вас зараз закликаю».

«Нас об’єднує ідея незалежної соборної України, і в цьому напрямку роботи вистачає всім. Тема єдності – питання номер один. Давайте не будемо повторювати тих помилок, які були перед цим», – підкреслив Глава держави.

Президент ще раз наголосив, що політики, обрані до Верховної Ради, мають усвідомити своє ключове завдання.

«Якщо ми не знаємо своєї надмети – цілі того, для чого ми прийшли в політику, хто на якому кріслі буде, мене мало цікавить... На мій погляд, надметою для всіх нас є політична стабілізація в країні», – сказав він.

Замість післямови. Ми поки що не втрачаємо надії, що продекларована Президентом мета об'єднання заради стабільності, ні в якому разі не означатиме черговий варіант об'єднання у ширку ціною зради власним передвибочим гаслам.

Бо що таке ця удавана “стабільність”, яку хтось старанно вкладає у вуха гаранту, вже практичним шляхом продемостровано суспільству після унівесалення.

І той самий практичний досвід останніх років переконливо довів - стабільність у державі може грунтуватися тільки на суворому дотриманні політиками їхніх обіцянок, завдяки яким, вони отримали довіру народу. Стабільність - це не закулісні торги купки політиканів, а сильна і дієздатна влада, яка базується не на “розводах по-понятіям”, а на суворому дотриманні букви закону і рівності усіх, без будь-яких виключень, перед ним.

Все решта - від лукавого.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.