Президент Ющенко вимагає викорінити корупцію на митниці

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 15.02.2008 15:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4655

Без подолання цієї пошесті Україна не має змоги вести серйозні переговори про зону вільної торгівлі із ЄС.

Президент України Віктор Ющенко провів зустріч з головою Державної митної служби Валерієм Хорошковським, тимчасово виконуючим обов’язки голови Служби безпеки України Валентином Наливайченком та головою Служби зовнішньої розвідки Миколою Маломужем, повідомляє прес-служба.

Темою зустрічі стали необхідність проведення реформи митних органів та більш ефективної боротьби з контрабандою та іншими порушеннями митних правил.

Ці питання були предметом обговорення під час засідання колегії Держмитслужби під головуванням Президента, що відбулося 8 лютого ц.р.

«Є відповідні зрушення в добру сторону, але багато чого ще треба зробити», – оцінив Глава держави результати боротьби з контрабандним імпортом та недопущення незаконного експорту від початку року.

Віктор Ющенко запевнив, що він є прихильником практики звільнення з державної служби митників, які прямо покривають контрабанду або несумлінно виконують свої обов’язки.

У питанні реформи Митної служби Глава держави ставить за мету привести роботу цього відомства до найвищих стандартів.

«Україна не зможе скористатися перевагами зони вільної торгівлі з ЄС, якщо наші митні органи працюватимуть як раніше. Забезпечення функціонування «електронної митниці» є першочерговим завданням митних органів», – вимагає Президент України.

На початку розмови він повідомив учасникам зустрічі, що готується проект нормативно-правового акта Глави держави, який формулював би новий формат відносин між митними і правоохоронними органами у здійсненні контролю на економічному кордоні, а також вніс низку удосконалень у роботу безпосередньо митниці.

Президент вказав на необхідність досягти низки конкретних цілей, зокрема, зменшення контролюючих органів на кордоні, скорочення переліку обов’язкової сертифікації товарів, укомплектування фахівцями «єдиних вікон» тощо.

Довідково: Сумарний економічний ефект від посилення контролю на кордоні лише з початку року перевищив 6,7 млн. грн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.