Висока культура наддержави. Плювки - у відповідь на гостинність Президента

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 29.07.2008 15:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5482

Після свята у Києві, московські попи розповіли, як іх принижували і мало не пригноблювали.

Перед прильотом патріарха Московського і всія Русі Алексія II до київського аеропорту "Бориспіль" українська влада заборонила піднімати прапори Росії, України і прапор самого патріарха.

Про це заявив секретар Московського патріархату з міжправославних відносин протоієрей Микола Балашов у вівторок на прес-конференції.

У результаті цього, за його словами, предстоятель Російської православної церкви звертався з привітальним словом до ЗМІ "перед трьома голими флагштоками".

У цілому ж, за словами Балашова, влада України, незважаючи на запевняння про невтручання в церковні справи, під час візиту патріарха Алексія, неодноразово демонструвала зворотне.

Згадавши про заборону на вивішування в Києві плакатів з зображенням Алексія II, отець Микола також розповів, що під час вечірнього богослужіння, яке патріарх Константинопольський Варфоломій служив у Софійському соборі, митрополиту Київському Володимиру не дозволили зайняти "те місце, яке Українська православна церква вважала за потрібне".

За словами священика, крісло для митрополита Володимира було висунуто з переднього ряду, де воно стояло поруч із кріслами для архієпископа Афінського Ієроніма й архієпископа Албанського Настасія, і встановлено позаду.

У цілому ж на це богослужіння, як підкреслив отець Микола, було допущено не більше десяти представників Української православної церкви, а на самій службі не згадувалися ні патріарх Алексій II, ні митрополит Київський Володимир.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.