Війна у Грузії. Російські агресори розпочали повномасштабне захоплення Грузії

Автор/джерело -  © Грузія Online



Дата публiкацiї - 14.08.2008 23:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5598

В чергове порушуючи всі домовленості, Росія раптово почала операцію по окупації всієї території Грузії.

За наявними даними, на цей момент, танкова колона російських військ кількістю до ста одиниць рухається у бік міста Сенаки. Подальший маршрут проходження поки невідомий, але очевидно, що така численна бойова техніка не розрахована тільки на мародерство і знищення військових баз, які російські військовий і так зрівняли із землею.

За непідтвердженими даними, російські війська планують захопити всю Західну Грузію, а потім і Східну.

Частини грузинських Збройних Сил організували оборону Тбілісі, перший рубіж якої знаходиться у 20 кілометрах від столиці.

А тим часом, як повідомляє з Сухумі кореспондент «Грузія Online», командування російських військ почала операцію по знищенню т.з. "вантажу 200".

За інформацією нашого кореспондента, тільки в перші дні штурму Верхньої Абхазії російські військові втратили вбитими практично цілу дивізію. Трупами загиблих російських солдатів були переповнені лікарні міст Ткварчелі і Очамчире.

Після закінчення операції по узяттю Верхньої Абхазії російські військові узялися перераховувати своїх загиблих. За інформацією нашого кореспондента, втрати були настільки великі, що самі російські військовий перелякалися. Згідно інформації, командування генштабу вирішило не афішувати, і позбавитися від фактів. Ухвалено рішення трупи таємно вивезти на кораблях і втопити в морі.

Проте, від такого вирішення російських військ в подиві представники місцевого уряду. Практично, акваторію Очамчире хочуть перетворити на підводний цвинтар, що, з часом, виллється в екологічну катастрофу.

Нагадаємо, що поліцейським силам Грузії, дислокованим у Верхній Абхазії, після того, як російські військові рушили через Зугдіді ним в тил, аби уникнути невиправданих втрат, довелося залишити свої позиції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.