НРУ висловив своє ставлення до демаршу НУ

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 3.09.2008 18:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5706

Народний РУХ України заявив, що руйнувати коаліцію - велика помилка.

НРУ виступив із заявою, яку ми надаємо без змін та коментарів:

Заява Народного Руху України щодо Коаліції демократичних сил у Верховній Раді України

Народний Рух України вважає створення Коаліції демократичних сил і формування нею Уряду визначним надбанням українського народу і патріотичних політичних сил. Вперше в історії незалежної України нам випав унікальний шанс подарований українським народом будувати таку Україну, про яку мріяли наші попередники.

Рішення фракції НУНС щодо виходу з демократичної коаліції ми вважаємо помилковим. Ми не підтримуємо будь-які дії, що направлені на руйнування демократичної коаліції і вважаємо, що вони послаблюють, в першу чергу, Українську державу.

У той же час, ми не підтримуємо і дії БЮТ фактично направлені на створення коаліції з нашими політичними опонентами. Разом з тим ми свідомі того, що дії БЮТ були спровоковані безпідставними і необґрунтованими звинуваченнями з боку Секретаріату Президента на адресу Уряду і особисто Прем’єр-Міністра України Ю.Тимошенко, що лунали з першого ж дня створення Коаліції демократичних сил.

Проте, вважаємо що особисті образи і внутрішні чвари не повинні бути приводом для дій, що можуть призвести до фактичного розвалу демократичної коаліції.

Нагадаємо, що не пройшло й року, як на позачергових виборах до Верховної Ради України ми обіцяли українським виборцям, що створимо демократичну коаліцію і працюватимемо задля їх інтересів. Ми просили українських виборців повірити у нашу єдність і готовність забути всі попередні чвари.

Руйнування демократичної коаліції неодмінно призведе до значних внутріполітичних ускладнень, а також провалу європейських та євроатлантичних устремлінь України. Така ситуація у перспективі може призвести до загрози національній безпеці України.

Насправді своїми діями, наші колеги по фракції Наша Україна – Народна Самооборона фактично дають можливість антиукраїнським силам перейти в наступ і продовжувати нищити Українську державу.

За діями з розвалу демократичної коаліції простежується спроба створення т.зв. «широкої коаліції» у Верховній Раді України. Народний Рух України заявляє, що в жодному разі не підтримає абсурдні ідеї щодо створення коаліції з Партією регіонів і комуністами.

Народний Рух України був і залишається на позиції збереження Коаліції демократичних сил, оскільки вважає її унікальним інструментом побудови української України.

Народний Рух України закликає партнерів по демократичній коаліції повернутися за стіл переговорів і зробити все можливе для відновлення діалогу і співпраці в рамках демократичної коаліції.

Не даймо на поталу демократичні перетворення в Україні! Остаточно розваливши Коаліцію демократичних сил ми зрадимо український народ! Шанс для повернення є – використаймо його!


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.