В Україні різко подорожчали автокредити

Автор/джерело -  © Korrespondent.net



Дата публiкацiї - 22.10.2008 11:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5979

В Україні подорожчали автокредити За два тижні банківські кредити на придбання нових іномарок подорожчали на 1,54%. При цьому сім банків тимчасово припинили кредитування.


Про це повідомляє Простобанк Консалтинг.

Зокрема, за останні три роки ставки підвищувалися суттєво тільки один раз - на початку травня 2008 року, коли вартість автокредитів піднялася на 2,10%, розповідають експерти.

За даними Простобанк Консалтинг, середня (реальна) процентна ставка за автокредитами на нові іномарки в гривні терміном на три роки в середині жовтня склала 24,56%. При цьому в середині жовтня вона становила 23,02%. Таким чином, підвищення склало 1,54%. Крім того, сім банків взагалі припинили таке кредитування.

Як повідомляється, основна причина підвищення ефективної ставки з автокредитів - це те, що 16 банків з 50 найбільших на ринку кредитування підвищили ефективні процентні ставки від 0,5% до 10,05%. При цьому банки поміняли номінальні ставки комісії, це, в свою чергу, провокувала фінансова ситуація в країні, зокрема криза ліквідності.

Водночас, експерти компанії Простобанк Консалтинг вважають, що ситуація тимчасова, але, як будуть далі розвиватися події, наразі прогнозів не дають. "Все залежатиме від дій НБУ", - вважають експерти


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.