Братія Космоса активізує дерибан землі і лякає порожнім бюджетом

Автор/джерело -  © ІМК



Дата публiкацiї - 28.10.2008 15:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6033

Головне управління земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації закликає Київську міську раду активізувати продаж землі у столиці.

Про це йдеться в листі управління мерові Києва Леоніду Черновецькому.

"Просимо вас... дати доручення секретаріату організувати окреме пленарне засідання сесії Київради, присвячене виключно питанням продажу земельних ділянок в м. Києві і передачі в оренду земель, призначених для подальшого продажу", - сказано в листі.

Управління стурбоване тим, що станом на 15 жовтня доходи міськбюджету-2008 від продажу землі становлять 813 млн гривень при планових показниках за 9 місяців в 1,521 млрд гривень.

У зв'язку з цим управління вважає, що існує загроза невиконання показників міськбюджету.

Управління зазначає, що причиною такої ситуації є відсутність сесій Київради в березні-травні, тривала процедура узгодження експертних грошових оцінок землі, затягування Київрадою підписання договорів оренди землі, зняття депутатами з порядку денного сесій окремих питань про продаж.

Саме управління заявило, що робить все можливе для виконання бюджету.

Воно має намір передати на розгляд ради 40 кадастрових справ на продаж землі на суму близько 440 млн гривень.

Крім того, в листі голові комісії Київради із земельних відносин, містобудування та архітектури Олексію Євлаху управління зазначає, що окремі міські служби гальмують процес підготовки документації для проведення земельних аукціонів.

Такими службами, згідно з листом, є Головне управління містобудування, архітектури і дизайну міського середовища міськадміністрації і Державне управління охорони навколишнього середовища в Києві.

Ці служби, за словами управління, відмовляються надавати позитивні висновки на реалізацію землі на аукціонах і виїжджати на місцевість для обстеження ділянок, вимагають документи, що не належать до компетенції управління.

Як повідомлялося, в липні Головне управління земресурсів заявило про необхідність активізувати продаж землі у столиці.

У січні Київрада прийняла міськбюджет-2008 з доходами 20,327 млрд гривень і витратами 20,726 млрд гривень, в числі доходів очікуються надходження від продажу землі і нематеріальних активів на рівні 1,633 млрд гривень.

Від “Аратти”: обезземелювання столичної громади йде, прямо скажімо, індустріальними темпами.

Ще більше - збагачуються й місцеві слуги народу. Наразі, ми як кияни, поки аж ніяк не відчули матеріальних позитивів від цих земельних афер. А ви?

Отже, виникає далеко не риторичне питання: а навіщо нам така влада? Хіба ми їх обирали для дерибану?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.