Президент подасть кандидатуру Віктора Януковича на посаду Прем’єр-міністра

Автор/джерело -  © Прес-служба Президента України Віктора Ющенка



Дата публiкацiї - 3.08.2006 12:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=606

Президент України Віктор Ющенко подасть кандидатуру лідера Партії регіонів Віктора Януковича на посаду Прем’єр-міністра України. Про це він заявив у четвер уночі журналістам під час виступу , який транслювався у прямому ефірі українських телеканалів.

«Я розумію всю складність, яка виникає і на Сході, і на Заході України відносно чинних результатів виборів і будь-якої кандидатури Прем’єр-міністра. Я звертаюсь до нації віднестися до цього з розумінням! Можливо, ми сьогодні маємо унікальний шанс, як звести обидва береги Дніпра до порозуміння», – підкреслив Президент.

«Сьогодні мною демонструється ще один шанс на політичне об’єднання країни. Я роблю крок назустріч парламенту і думаю, що цей шанс він використає конструктивно, для процвітання нації», – сказав Глава держави. Він додав, що сьогодні «є історичний шанс мати п’ять років стабільної роботи національного парламенту». Чи використають цю можливість політичні сили, В. Ющенко зауважив, що це запитання – до них. Але зі свого боку Президент «подає руку парламенту, іде назустріч і дає шанс реалізуватись такій політиці».
«Вибори, які відбулися, їх чинність, їх демократичність, по суті, підтвердили те, що Україна у своєму виборі має дві полярності. І незалежно від того, чи були б повторні вибори, ми б мали приблизно такий самий результат», – переконаний Глава держави.

Сьогодні ж, як він наголосив, «у нас є можливість з білого аркушу паперу приступити до реалізації того курсу, який ми декларували на Майдані, і через толерантність вийти на політичну терпимість, говорити про цілі, які нас об’єднують, а не роз’єднують». «Я переконаний, що у нас є всі можливості говорити про перехід від політичної депресії, політичних невизначеностей до стабілізації політичної системи і економічного курсу»,– наголосив Віктор Ющенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.