Парламент без Голови. Нардепи інтригують під ковдрою

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 18.11.2008 12:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6131

Анонсоване на сьогодні обрання Голови ВР не відбулося. Як виявилося, ніхто не бажає поступатися портфелем. Криза, відповідальність, виборці - категорії, які у розрахунок не беруться.

Сьогоднішнє засідання Верховної Ради України було відкрито і практично одразу ж закрито. Наступного разу народні обранці виявили бажання зібратися у четвер, 20 листопада.

За нинішній трудовий день народні депутати проголосували за постанову «Про внесення змін до календарного плану роботи Верховної Ради України». «За» проголосувало 300 із 442 народних депутатів, зареєстрованих у залі. Не голосували за постанову в повному складі фракція Комуністичної партії України, з фракції «Наша Україна – Народна самооборона» документ підтримали лише чотири народних депутати.

Змінами до календарного плану передбачено, що сьогодні та завтра народні депутати працюватимуть в комітетах, а в четвер о 10.00 розпочнеться ранкове пленарне засідання, замість того, щоб розглядати антикризові закони цілий тиждень.

Перший заступник голови ВР Олександр Лавринович повідомив, що уряд подав на розгляд парламенту чотири антикризові законопроекти, також у парламенті зареєстровані альтернативні законопроекти з цього питання від народних депутатів. За його словами, в ситуації, коли не обрано голову ВР, доцільно попрацювати в комітетах над підготовкою даних законопроектів до розгляду в сесійній залі.

Відповідно чинного законодавства, тільки голова ВР має право підпису законів, які ухвалюються парламентом і потім передаються на підпис Президентові України. Втім, жодна норма закону не забороняє нардепам розглядати законопроекти та ухвалювати рішення у відсутності спікера. як і спікеру, якого буде обрано, підписати одразу всі закони, прийняті у його відсутність.

Очевидно, для кожного, щоб він там не казав у телекамери і мікрофони, існує головний пріоритет. Ми, виборці і наші інтереси до такої категорії явно не потрапили.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.