Театр “Місто сонця”

Автор/джерело -  © Оксана Пурик



Дата публiкацiї - 4.02.2009 00:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6621

Дві вистави - «Мадагаскар. В пошуках Нового року», «Морська братія», а також новорічне привітання від Діда Мороза та Снігуроньки протягом року побачили діти з різних дитбудинків України. Фастів, Бориспіль, Чернігів, Комарівка, Прилуки…

Майже в кожному місті нашої країни є такі заклади. Сироти, соціальні сироти, важковиховувані. Саме для них і існує цей театр. Матеріальні речі – одяг, взуття, іграшки та солодощі привозять майже всі відвідувачі. І чи не тому діти часто називають їх «спонсори»?

Створюючи «Місто сонця» режисер (а тоді ще студентка) Наталія Грабовська, замислилась над виховною місією театру. Як донести до цих дітей ідеї добра, дружби? Чи є в них бажання слухати, тим більше незнайомих людей? І вже перша вистава, презентована 12 грудня минулого року в ДБ Фастова, показала наскільки дітям сподобалось таке спілкування! Яскраві костюми, веселі пісні, запальні танці та, звичайно ж, конкурси! І після вистави – ігри, обговорення побаченого та сумісне чаювання!

Познайомившись на порталі detdom.info, актори продовжували залучати до своїх подорожей все більше друзів. Тому друга вистава стала вже більш серйозною та професійною роботою. Кілька місяців репетицій (ввечері, після роботи) дали гарні результати. Цього разу театр вирішив власноруч зробити переносні декорації. А пошити костюми для вже дев’яти персонажів доручили професіоналам. Виставу «Морська братія» можна назвати маленьким мюзиклом – всі персонажі співають, танцюють, виконують реп та навіть показують східні єдиноборства!

Останні покази театру – це новорічні привітання за участі Діда Мороза, Снігуроньки та морських жителів. Але Діда Мороза чекають не тільки в дитбудинках! Однією з акцій театру стало відвідування відділення ВІЛ/СПІД в Охматдиті.

На жаль, багато ще невирішених проблем існує у цього молодого театру! Приміщення для репетицій, фінансування майбутніх вистав, подарунки дітям…

Але не зважаючи ні на що, ми завжди будемо дарувати дітям радість!!!

Театр «Місто сонця»




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.