Чоловіки сприймають жінок у бікіні як товар

Автор/джерело -  © Корреспондент.net



Дата публiкацiї - 19.02.2009 18:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6736

Зображення жінок у бікіні спонукають чоловіка дивитися на них як на об’єкт сексуальних домагань, стверджують дослідники із Прінстонського університету.

Чоловіки найкраще запам’ятовують “сексуальні” жіночі тіла

"Вчені дійшли висновку: коли чоловікові показують зображення жінок в бікіні, відділ мозку, який стримує неприязнь сексуального характеру, вимикається. Крім того, підтвердилося припущення, що порнографія спонукає чоловіка сприймати жінок як товар", - пише The Independent.

Як повідомляє видання, експерименти проводилися на 21 студенту гетеросексуальної орієнтації за допомогою томографа.

Керівник наукової групи Сьюзен Фіск підкреслила: "Як ми виявили, даний відділ - серединна фронтальна кора головного мозку - відключається тільки у двох випадках. Перший - це реакція на зображення жінок у бікіні, а другий - видовище бомжів і наркоманів. В обох випадках мозок реагує так, наче перед ним неживий предмет".

Крім жінок у бікіні, учасникам експерименту показували зображення одягнених жінок і чоловіків, а також фотографії сексуального характеру, на яких було видно тільки торс. Тести на запам'ятовування показали, що гетеросексуальні чоловіки найкраще запам'ятовують "сексуальні" жіночі тіла. За словами Фіск, такі зображення у ЗМІ та рекламі відучують бачити в жінці людину.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.