Хочете бути здоровим - пийте лише звичайну воду

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 27.10.2009 15:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8264

Люди, що п’ють звичайну воду замість прохолоджувальних напоїв, - в цілому харчуються більш корисною їжею, ніж інші.

Пийте лише звичайну воду

Такий висновок було зроблено за результатами національного дослідження, в якому брали участь понад 12 тисяч американців у віці 20 років і старше, повідомляє Reuters Health.

В середньому всі респонденти отримували третину добової норми рідини зі звичайної води, 48% - з інших безалкогольних напоїв, а решта - з їжі. Як правило, чим більше людина п'є води, тим менше цукру і більше харчових волокон вона споживає. Дослідження також показало, що прихильники вживання звичайної води частіше за інших віддають перевагу менш калорійним продуктам - наприклад, овочам і фруктам.

Автори роботи зазначають, що широко поширена думка про те, що доросла здорова людина має випивати за день не менше восьми склянок води, не зовсім вірна. За їхніми словами, людина може отримувати рідину з будь-яких джерел, але звичайна вода все-таки краще. Що стосується добового обсягу рідини, необхідного людині, то тут вчені не дають точних цифр. На думку фахівців, людина повинна пити тоді, коли відчуває спрагу, і кількість рідини кожен теж повинен визначати сам.

Зрозуміло, не слід заміняти воду газованими напоями, які очевидно шкодять здоров'ю. Бензоат натрію (E211), який є активним компонентом консервантів, що використовуються в більшості газованих напоїв (зокрема в Fanta, Pepsi, Sprite тощо), деактивує частини ДНК. Це може призводити до цирозу печінки і дегенеративних захворювань - наприклад, хвороби Паркінсона.

До речі, в якості консерванту бензоат натрію використовується не тільки в газованих напоях, але і в деяких маринадах, м`ясних і рибних продуктах, консервах, безалкогольному пиві, напівфабрикатах, майонезі, кетчупі, маргарині, повидлах і джемах.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.