Усе заради ширки. Банковій не потрібна інша, бо хтось вже узяв аванс?

Автор/джерело -  © Карен Оганесян, INTV 



Дата публiкацiї - 26.09.2008 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=1079

Інформація про те, що Віктор Ющенко дозволив В’ячеславу Кириленку на певних умовах вести переговори з Блоком Юлії Тимошенко і Блоком Литвина, знайшла своє підтвердження.

Як заявляють нашоукраїнці, рішення було ухвалено особисто Віктором Ющенком, який вважає, що БЮТ уже "зламався" і піде на будь-які поступки. Думка про те, що "НУ-НС" на цей момент має моральну перевагу і ось-ось "задавить" бютівців, культивується найближчим оточенням президента. Як докази наводяться кілька фактів, серед яких – згода БЮТ не долати вето на "антиконституційні" закони, згода прийняти умови, висунуті політрадою "Нашої України", публічна відмову від переговорів з Партією регіонів та інші.

Як стверджують джерела в Секретаріаті Президента, Віктор Ющенко дав команду "дотиснути", примусивши БЮТ прийняти озвучені нами кадрові умови, головна з яких – відставка Тимошенко з поста прем'єр-міністра.

Інформація про це з'явилася після того, як стало відомо, що БЮТ погодився прийняти умови, вироблені політрадою "Нашої України". Це, зазначимо, велика жертва з боку Блоку Юлії Тимошенко, але президенту здалося цього мало, а тому він дозволив відкликати ці умови, і висунути нові. На які, швидше за все, БЮТ не піде. Тим більше враховуючи, що прем'єр-міністром може стати Анатолій Гриценко, що вже заявив про свої президентські амбіції.

Те, що команда президента веде нечесну гру, підтверджували у четвер і депутати. Причому – різних фракцій, у тому числі і "НУ-НС".

Всі телеканали, підконтрольні Банковій, з насолодою крутили епізод про те, як в сесійному залі В’ячеслав Кириленко звинувачував БЮТ у черговій зраді і небажанні прислухатися до думки "НУ-НС", з якими напередодні були вироблені спільні рішення про порядок денний.

При цьому голос В’ячеслава Анатолійовича зривався – була очевидна істерика. Істерика від того, як зробили висновок колеги, що Кириленко чудово розуміє, що бреше, але зробити нічого не може – змушений підкорятися "темникам" Банкової в надії, що його старання будуть помічені та відзначені.

Все ж таки сумно констатувати, що пан Кириленко виявився не просто слабким політиком – він виявився слабкою людиною. Після того, як Секретаріат Президента "кинув" його з посадою спікера ВР, про що домовився ще напередодні дострокових парламентських виборів, Кириленко мовчки проковтнув образу і продовжив вірно служити господарю, навіть натяком не висловив незадоволеність.

А брехня Слави Кириленка полягала в тому, що в середу між фракціями БЮТ і ПР була досягнута домовленість про подолання у четвер на пленарному засіданні вето президента на п'ять законів, прийнятих на початку вересня, зокрема на новий закон "Про Кабмін". Проте того ж дня, в середу, але значно пізніше, "НУ-НС" умовив БЮТ спільно сформувати порядок денний. Заради відновлення переговорів з коаліції, БЮТ пішов на умови колишніх партнерів і виконав свою обіцянку – питання "вето" у четвер не розглядалися. Проте Кириленко, як ми вже згадували, з образою заявив, що "в повістку не включено жодну пропозицію "Нашої України".

І знову забув лідер "НУ-НС", що фракція – це не тільки "Наша Україна", але і ще 8 партій, а рада фракції нічого (!) не пропонувала з порядку денного з того, що перераховував Кириленко.

Згодом бютівці дивувалися з манери Слави вести переговори –поступки з боку опонентів він приймає за слабкість, а тому продовжує тиснути, виставляючи все нові й нові умови. Так завжди діє і Віктор Ющенко, який, вимагаючи від опонентів поступок, сам не йде на компроміс, вважаючи, що поступитися – це продемонструвати слабкість.

Банкова, відзначимо, вже усвідомила, що Кириленко не впорається з поставленим завданням, а тому йому у допомогу направлений "міністр без диплому" Роман Зварич. Людина, найнебезпечніша в своїй безпринципності. Людина-фальсифікатор, яка, нагадаємо, при приїзді до України і подачі документів у ЦВК (а після – і на держслужбу, коли став міністром юстиції), стверджував, що він є професором філософії, але згодом так і не зміг пред'явити свій диплом навіть про закінчення університету. Все погрожував, розумієш, що буквально днями злітає в Штати і привезе, але журналістське розслідування і офіційні відповіді з перерахованих паном Зваричем навчальних закладів показали, що Роман Михайлович, на жаль, не має навіть вищої освіти.

Пан Зварич відомий тим, що будь-яке питання може перекрутити до невпізнанного рівня. Не дарма у четвер у рядах блоку "НУ-НС" став назрівати тихий бунт з вимогою переобрати керівництво фракції, яке свідомо зриває переговори, перекручуючи інформацію. Правда, сил для цього у представників 8-ми партій недостатньо, але вони дуже не хочуть, щоб переговори про створення коаліції вели безвольний Кириленко і "політичний шулер" Зварич.

Це формально підтвердив і віце-спікер Микола Томенко, який заявив, що в "НУ-НС" "не всі довіряють Роману Зваричу вести переговори зі створення коаліції".

У свою чергу, заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем’якін висловив позицію свого блоку, заявивши, що Роман Зварич і В’ячеслав Кириленко не влаштовують і БЮТ як парламентери. "Якщо переговорну групу очолять Кириленко або Зварич, ніякої перспективи у формуванні коаліції не буде, і я особисто відмовлюся від ведення переговорів", - сказав Кожем’якін.

І це правда – тандем Кириленко-Зварич може завести в безвихідь будь-які переговори, та ще й при цьому красиво перевівши стрілки на опонентів.

Висновок? Висновок простий – Банкова і не має наміру домовлятися. А просто тягне час.

Навіщо? Дурне запитання...

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.