Павло Лазаренко: “Основний удар по Юлії Тимошенко її супротивники готують в США”

Автор/джерело -  © Сергій Дмитриченко, “Аратта-Україна” 



Дата публiкацiї - 28.10.2009 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=1445

Поки український Центрвиборчком приймав реєстраційні документи від перших потенційних кандидатів у Президенти, увесь київський політикум став свідком небаченого вже багато років залпу чорного піару по екс-прем’єрові Павлу Лазаренку, який вже більше 10 років знаходиться в Сполучених Штатах Америки.

Ні для кого не таємниця, що лідер «Громади» Лазаренко, який публічно заявив про твердий намір повернутися в Україну, досі зберігає багато таємниць української політичної кухні і отримана від нього інформація може відчутно вплинути на політичні розклади в нинішній президентській кампанії. Цілком можливо, що саме з цієї причини одна впливова бізнес-група з Дніпропетровську останнім часом влаштувала справжнє полювання на об'єкти, що більше 10 років знаходилися в руках людей, близьких до екс-прем'єра. Організаторам цієї акції, здається, що мають бути хоч якісь інструменти, які можуть зробити Лазаренка більш зговірливим?

Нещодавно, у прямому ефірі телебачення Геннадій Корбан звинуватив екс-прем'єра і лідера «Громади» у організації замовного вбивства. Втім, оскільки публічні звинувачення у організації тяжкого злочину прозвучали на всю Україну, ми знайшли можливість зв’язатися із Павлом Івановичем.

Як розцінює подібну версію дніпропетровських подій сам український екс-прем'єр? - з таким питанням ми, за допомогою українських і американських адвокатів звернувся особисто до Павла Лазаренка.

- Я не з тих людей, яких можна змусити шляхом примітивного шантажу і шахрайства танцювати під чиюсь дудку. Але таким затятим шантажистам, як Геннадій Корбан, - формально ця людина очолює якусь компанію «Славутич-капітал», а насправді відповідає в групі «Пріват» за всі рейдерські акції, - чомусь задалося, що Лазаренка можна зламати, а у випадку, якщо це не вдасться, то на його імені побудувати кампанію з дискредитації одного з найбільш рейтингових кандидатів в Президенти.

- Але нещодавно у телепередачі «Шустер - Live» пан Корбан говорив не стільки про вашу можливу співпрацю з нинішнім главою уряду, але і про приземленіші речі. Наприклад, про ваші претензії на якісь об'єкти в Дніпропетровську, які знаходилися в руках ваших колишніх ділових партнерів. Нібито ці люди зверталися до нього за захистом.

- Більш маревних заяв, ніж ці, я вже не чув дуже давно. Наскільки мені відомо, останні рейдерські атаки здійснювалися бойовиками Корбана на об'єкти тих фірм, які володіли ними ще з 90-х років. Так чому цей відомий на всю Україну рейдер не відповів в студії Савіка Шустера, як мені здалося, на головне питання: а хто він такий, щоб когось «захищати», або представляти чиїсь інтереси? Він що, адвокат, юрист, благодійник? Ні, він представник нового покоління рекету, яке має не тільки бойовиків з палицями і кастетами, а й продажними судами, корумпованими представниками регіональної влади.

Тому я й кажу, що нинішні дніпропетровські події - це не банальний переділ власності. Це, по суті, той же рекет, що повернувся в країну з першої половини 90-х років. За змістом, дії Корбана та його людей - це справжнісінька спроба крадіжки шляхом підробки документів. Інше питання, - чому ці дії йому так легко сходять з рук? У мене є чітка відповідь, підтверджена фактами і документами, - тому, що до даної афери Корбаном привернуті судді господарських судів, працівники Дніпропетровського бюро технічної інвентаризації, органів правопорядку. Всі ці люди залучені ним в незаконну діяльність і є якимось організованим угрупуванням, що промишляє захопленням чужої власності, і за це вони повинні понести кримінальну відповідальність.

- І ви можете прямо назвати людей, які, за вашими словами, входять в це «угрупування»?

- Мені нічого приховувати їхні прізвища. Адже ці люди зробили протизаконні діяння і якщо їм до цих пір не дали адекватну оцінку в прокуратурі та інших правоохоронних органах, то нехай це зробить громадськість. Говорю відкрито – посібництво протиправним діям здійснювали суддя Ф. Єничев, Голова Дніпропетровського апеляційного суду В. Пльовако, суддя Херсонського суду І. Губіна і керівництво Дніпропетровського БТІ.

 

- Що, на вашу думку, могло змусити людей на таких впливових і відповідальних посадах піти на порушення закону й працювати на користь якоїсь сумнівної бізнес-структури?

- Справа в тому, що вже декілька останніх років Корбан, підім'явши під себе шляхом погроз і підкупу багатьох людей, відчував себе в Дніпропетровську отаким собі «Наполеоном». Його вплив тримався на страху простих громадян і чиновників. І цей страх дозволяв рейдеру №1 творити беззаконня. Але біда громадянина Корбана в тому, що він погано вивчав історію. Він не захотів розуміти, що всякому диктату, всякому беззаконню рано, або пізно прийде кінець. Теж саме зараз відбувається в Дніпропетровську. Думаєте, нещодавня трагедія, яка відбулася з вчорашнім діловим партнером Геннадія Корбана В’ячеславом Брагинським, - це випадкове вбивство, або злочинні розборки, влаштовані конкурентами? Нічого подібного - це закономірність, яка свідчить про одне, - клан Корбана зачищає кінці.

- Але чому так звані приватівські структури озброїлися саме проти вас і саме зараз, адже, судячи з ваших слів, постраждалих від цих рейдерів в Дніпропетровській області чимало?

- Вся ця брудна PR-кампания навколо мого імені, яку ви зараз спостерігаєте в Україні, це тільки вершина айсбергу. Мене не було в країні 10 років, тому, вважаю, вона спрямована аж ніяк не проти мене особисто. Все значно глибше і збіг за часом з початком виборчої компанії зовсім не випадковий. Головна мета господаря і замовника, які стоять за примітивними ділками: Геннадієм Корбаном і Борисом Філатовим, - не допустити обрання нинішнього глави уряду Президентом країни.

- Невже в країні залишилися ще люди, які можуть повірити в те, що Юлію Тимошенко можна дискредитувати розповідями про її зв'язки з екс-прем'єром Павлом Лазаренком?

- У мене немає сумнівів в тому, що головні події з дискредитації Юлії Володимирівни Тимошенко розгортатиметься тут, в Сполучених Штатах Америки. Як я вже неодноразово заявляв, справа проти мене заснована на матеріалах, що стосуються діяльності колишньої корпорації «Єдині енергетичні системи України», повністю закрито федеральним судом США ще в 2004 році з чітким формулюванням: «За відсутністю складу злочину». Підкреслюю, справа була закрита ще в 2004 році, коли при владі перебував режим Кучми, який зухвало вбив свого часу достатньо успішну бізнес-структуру. У Україні всі справи відносно ЄЕСУ і Тимошенко були закриті рішеннями судів тільки в 2005 році.

Проте, якась юридична компанія, назвемо її умовно «Фірма Z», отримавши рішення суду в штаті Массачусетс (США), яке нібито дозволяє їй претендувати на якісь активи, що належать мені, почала подавати цивільні позови. Але, оскільки їхні претензії були безпідставними, мною був виграний суд першої інстанції, а потім й апеляційний суд. Тепер же ця компанія приєдналася до цивільної справи у Вашингтоні (округ Колумбія) та продовжує торпедувати мене новими позовами.

Виникає резонне питання: навіщо я знадобився даній структурі, якщо вже в рамках кримінального процесу в Сан-Франциско було чітко встановлено, що ніяких фондів на території Сполучених Штатів Америки у мене немає? Навіщо влаштовувати дорогу процедуру з наперед відомим негативним результатом? Адже, навіть за найскромнішими підрахунками розгляд позовів цієї, досить дивної фірми цивільними судами США обійдеться в 10 млн. доларів! Звідки у нікому невідомої структури з'явилися такі величезні кошти? Може це Корбан і Філатов, які ніколи і нікому не дають власних грошей, вирішили скинутися? Нічого подібного! Відбувається чітке фінансування з крупного олігархічного джерела.

Для мене ж в цьому питанні все давно вишикувалося в один логічний ланцюжок. Немає ніяких сумнівів, що активізація подій в США і в Україні обумовлена одним – президентськими виборами в січні 2010 року. І головний їхній удар через дискредитацію Лазаренка спрямований на загальновизнаного українського лідера.

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.