Як долають снігові кучугури на дорогах комунальники різних країн

Автор/джерело -  © Влад Азаров, Forbes.ua 



Дата публiкацiї - 13.12.2012 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=2658

Гарячі термальні джерела, гранітна крихта й інші способи захистити дороги від зими.

Японія, снігові коридори: ідеально чисте дорожнє покриття, а навколо - високі снігові стіни. Фото: pasmama.lt

12 грудня міська влада Києва оголосила надзвичайну ситуацію. На цій підставі вона може залучати до прибирання снігу додаткову безкоштовну робочу силу - студентів столичних вузів, військовослужбовців і т.д.

В Астані (Казахстан) пішли ще далі: мер міста Імангалі Тасмагамбетов 7 грудня зобов`язав батьків школярів тепліше одягати своїх дітей - замість уроків казахські учні чистили вулиці від снігу.

Forbes.ua з’ясував, як вирішують проблему снігових завалів у цивілізованих країнах.


Японія

Одне з найскладніших завдань з оперативного прибирання снігу постає перед комунальними службами півночі Японії і гірських районів країни. Замети в п’ять метрів заввишки - звичайна справа. Бувають вони і набагато вищі. Втім, замети тут - слово не зовсім відповідне. Просто щозими частину районів Японії, буває, засипає багатометровий шар снігу.

Чистять його одразу декількома видами снігоприбирального транспорту. Спочатку в сніжну товщу вгризається автомобіль з буром. Потім беруться за роботу екскаватори та апарати, що згрібають сніг, а потім викидають його на кілька метрів вгору.

Комунальні служби чистять не всю засніжену територію, а тільки траси. Причому рівно по межах дорожньої розмітки. У результаті виходять так звані снігові коридори: ідеально чисте дорожнє покриття, а навколо - високі снігові стіни.

Крім того, що Японія на час снігопадів не перетворюється в мережу ізольованих областей, снігові коридори - ще й спосіб заробітку для туристичних фірм, - це досить популярний туристичний напрямок.

 

Називається ця американська машина - TowPlow

США, Міссурі

В американському штаті Міссурі розробили і впровадили, напевно, одну з найприкметніших технологій зі швидкого й ефективного прибирання снігу. Цю технологію згодом взяли на озброєння багато інших штатів Америки.

Це має вигляд вдосконаленої снігоприбиральної вантажівки з причепом. Її особливість - машина може чистити одночасно кілька смуг. У вантажівки два ковша: один розташований спереду, інший - по всій довжині причепа. Набираючи швидкість, автомобіль розвертає причіп поперек дороги, і таким чином їде, згрібаючи сніг. Називається ця машина - TowPlow.

 

Ісландія обігрівається геотермальними джерелами. Фото: genuardis.net

Ісландія

В Ісландії - найраціональніший підхід до прибирання снігу, що заснований на принципах одного з видів енергетики. Ця система в країні працює так: від термальних джерел під вулицями і будинками міст тягнуться труби, що доставляють гарячу воду в квартири і офіси. Власне, опалення ісландців виходить максимально природного походження.

Крім усього іншого, мережі водопровідних труб частково вирішують проблему обмерзання вулиць та тротуарів: крига і сніг просто тануть. Тобто про Ісландію можна сказати, що і прибирання снігу у них відбувається максимально екологічно чистим і природним природним способом.

 

Фінляндія

У Фінляндії під час прибирання снігу використовується відрядна технологія. На час авралів снігоприбиральні компанії частину повноважень делегують жителям. Після короткого навчального курсу люди отримують на руки устаткування і відправляються чистити розмічені території. Крім цього, в країні діє закон, за яким власники закладів та жителі приватних будинків повинні самостійно прибирати сніг з тротуарів навколо будівель і магазинів.

Ключові траси та вулиці фіни посипають реагентом (сіллю). На решті - просто утрамбовують сніг. Точніше, не просто, а посипаючи його гранітною крихтою.

Причому крихта ця не багаторазового використання. Одного разу «засіявши» сніг, після його разом з крихтою згрібають в самоскиди і скидають в море.

При очищенні трас водії фінської снігоприбиральної техніки згадують, що з десяток їхніх співвітчизників рахуються серед кращих пілотів «Формули-1». Снігоприбиральні машини дозволяють розгрібати сніг на швидкості 60-70 км/год.

 

Фото: heavyequipmentforums.com

Швеція

Проблеми шведів під час снігопадів можуть здатися надуманими. У цьому році, наприклад, блогери Стокгольма обговорювали труднощі наступного характеру: комунальні служби міста недостатньо жваво чистили велосипедні доріжки, так що не в кожен район можна було оперативно дістатися на байку.

Технологія ж очищення вулиць і магістралей від снігових заметів у Швеції відпрацьована давно. Її, до речі, частково кілька років тому перейняли комунальники Москви і Санкт-Петербурга. На головних шосе і важливих міських трасах шведи спочатку укочують сніг, а слідом заливають його сумішшю з води і щебеню. З льодом вони вправляються схожим чином - також засипають його щебенем, - тільки гарячим.

 

США, Бойсе

Американська компанія Solar Roadways отримала від адміністрації столиці штату Айдахо контракт на розробку прототипу принципово нового дорожнього покриття, яке, в тому числі, вирішує і проблему обмерзання доріг.

Якщо все піде належним чином, незабаром вулиці міста можуть викладати багатофункціональними сонячними панелями. Зверху вони вкриті склом підвищеної щільності. За світловий день вони заряджаються від Сонця, що передбачається потім використовувати сонячну енергію в побутових цілях. Підключившись всього до однієї панелі, можна отримувати в день 7,6 кіловат енергії.

Крім цього, панелі стануть виконувати функції інформаційних табло, і, звичайно, - боротися з льодом і снігом, просто його розтоплюючи.

 


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.