Про що не знали кримчани при приєднання Криму до Росії, і що варто знати жителям Донбасу - 41 пункт

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна» 



Дата публiкацiї - 25.04.2014 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=3115

Aналітики постаралися дізнатися у кримчан, які стали громадянами РФ, що їх здивувало в перший місяць життя в іншій державі. З’ясувалося, що можна перерахувати 41 пункт, що саме не знали кримчани, радіючи приєднанню Криму до РФ.

В умовах, коли багато жителів Донецької області в Слов’янську, Краматорську, Горлівці, Маріуполі піднімали російські прапори, а Президент РФ Володимир Путін назвав росіян та українців "єдиним народом", аналітики постаралися дізнатися у кримчан, які вже стали громадянами Росії, що їх здивувало в перший місяць життя в іншій державі . Виявилося, що можна назвати 40 пунктів, про що не знали кримчани, радіючи приєднання Криму до РФ.

У чому відмінність життя, порядків, моралі та світогляду українців і росіян

Виявляється, життя в РФ і Україні суттєво відрізняється:

1. Горілка в Росії коштує мінімум 199 рублів (з 1 серпня - 220 рублів) і продається лише до 22.00.

2. У РФ не можна збиратися на стихійні політичні мітинги, навіть якщо ти хочеш подякувати владі й особисто Володимиру Володимировичу Путіну.

3. Приватникам в пляжний сезон на морі заборонено здавати за гроші туристам житло. Влада привчає росіян до сервісу пансіонатів, навіть якщо у них немає жодної зірки.

4. У Росії загальна військова повинність, і служити доведеться не в Ялті або Гаспрі, а в Чечні, Дагестані, на Крайній Півночі чи Далекому Сході.

5. Вагітним жінкам не варто сподіватися на пряму компенсацію за народження першої, другої, третьої і наступних дітей. У РФ:
- За народження дитини ви отримаєте одноразово 13.7 тис. рублів, яких не вистачить навіть на купівлю дитячої коляски;
- За другу і наступну дитину виділяється "материнський капітал", який на руки не видається. Це гроші на майбутню освіту ваших дітей або поліпшення житлових умов.

6. Любителі елітного відпочинку в Італії, Франції та на інших всесвітніх курортах з подивом можуть виявити, що їм заборонено виїзд за кордон з російським паспортом і кримської пропискою. Навіщо кримчанам Лазурний берег Франції - нехай відпочивають у Криму чи їдуть в Сочі і стають патріотами. Вірно?

7. "Таксування" на особистому авто перестало бути гарним підробітком у Криму: туристів немає, потяги скасували, біля аеропорту і залізничного вокзалу повинна стояти "служба таксі".

8. У РФ немає виборів мерів, тому у кожен кримський будинок не будуть тепер раз на кілька років заходити з подарунками по 5-7 кандидатів і давати обіцянки, що вони щось зроблять для міста чи селища. Мерів в Росії не вибирають, їх призначають тепер з Москви. Звідти видніше, хто гідний керувати і управляти росіянами на узбережжі, і звітувати перед виборцями більше не треба.

9. Найприкріше українським "дембелям": відслуживши в українській армії, їм заново доведеться ставати "салагами" в армії або флоті Росії.

10. Багато нешкідливих халявних заробітків в Росії дорого коштують: в Україні за зупинку БТРів акцією "мирних громадян" можна заробити по 500 гривень, - у Росії - до 15 років в’язниці.

 

11. Міфічний "Правий сектор" більше не лякатиме тривожний сон кримчанина ночами: в Росії відразу 7 партій російських націоналістів будуть моніторити підозрілих "росіян і татар Криму" , які цілих 23 роки перебували під впливом "бандерівської пропаганди" в Україні.

12. Українські в’язні ВТК першими зрозуміли переваги паспортів України, згадавши географію російських колоній.

13. У Росії не платять за демонстрації на 1 травня або День міста. На них не можна нести свої транспаранти і викрикувати свої гасла, проходячи повз трибуни.

14. В українців прийнято в соцмережах "Однокласники" і "Вконтакте" лаяти свого Президента, кримчанам тепер потрібно звикати його тільки хвалити, пам’ятаючи попередження Павла Дурова про всевидяче і всепам’ятаюче око спецслужб.

15. Кримські школярі повинні багато чого забути з того , що вигадали "фальсифікатори з України", наприклад, "монголо-татарське іго" , голодомор в Україні. Як росіяни могли сотні років перебувати під ярмом татар?

16. Кримчанам потрібно тепер навчитися пишатися не собою, своєю дівчиною (хлопцем) або родиною, а своєю державою. Наприклад , що "у них тепер" дуже багато -багато нафти і газу, завдяки якому РФ "тримає за горло" ЄС, Україна, Литву, Білорусь.

17. Кримчанам не можна забувати, що сексу в Росії немає як і в Радянському Союзі. "Це" називається "траханням". Подумайте, - у чому відмінність. До геїв і лесбійок в РФ не можна ставитися спокійно, їх потрібно лише зневажати. Терміну "кохати" в російській мові немає, дівчину просто потрібно любити, як Батьківщину, армію, президента, Вітчизну.

18. В пристойних сім’ях Росії прийнято українське сало їсти потайки від гостей і сусідів, а на людях всіляко зневажаючи його смак, який з незрозумілої причини до смаку українцями.

19. Молоді Криму потрібно звикати не тільки до відряджень, але і до "другої національно-регіональної мови" якщо не для вас, то ваших дітей у школах. Другу національно-регіональну мову не можна погано вчити, як українську: якщо пошлють в Татарстан - потрібно вчити татарську, в Башкирію - башкирську і т.д., особливо дітям військових, працівників МВС, МНС, ФСБ і т.д., яких раз на кілька років по ротації відправляють у різні куточки неосяжної Росії.

20. Кримчанам лаяти інші народності (наприклад, українців і їхню культуру) в блогах і соцмережах можна лише в Україні. У РФ за образу будь-якої народності Росії і дружніх їй держав можна потрапити за грати. Перелік дружніх і ворожих держав може змінюватися після кожного "перезавантаження" у взаєминах РФ з США, тому, щоб не переплутати когось, краще повторювати тези журналіста Кісєльова і ЛДПР або не торкатися національного питання взагалі, щоб спокійно спати ночами.

 

21. Паспорт росіянину потрібно завжди носити при собі, тому що тільки "нерозсудливі українці" можуть виходити "в місто" без єдиного документа, не побоюючись потрапити до "мавпятнику" місцевого відділення МВС.

22. Прямуючи за кордон, ви повинні зібратися, а не розслаблятися, і пам’ятати, що проти вас, як громадянина РФ, можуть бути вчинені будь-які провокації (в т.ч. з боку осіб протилежної статі) з метою подальшого вербування. По цьому пункту росіяни поки ще жартують, але в РФ двічі не повторюють громадянам свої попередження.

23. Російська мова - третя за складністю після китайської та японської, - вчіть її добре.

24. Українці за вдачею індивідуалісти, росіяни - колективісти. Пам’ятайте: відрив від колективу може викликати підозру у ваших колег.

25. У РФ не прийнято негативно ставитися до національного одягу, як елементу історії та культури. Якщо скажуть одягти - одягайте, не сперечайтеся, як в Україні, і не переплутайте з елементами української національної культури, інакше вас не зрозуміють.

26. Українці і росіяни пишаються і сміються над абсолютно різними речами. Запам’ятайте: у РФ не можна ставити під сумнів, а тим більше критикувати і відпускати "дурні жарти" , потрібно тільки пишатися славною і героїчною історією Росії, її непереможною армією, всевидющими спецслужбами, монолітним державним ладом, мудрою національною та зовнішньою політикою, військовою міццю держави, її військово-морським флотом, унікальними космічними досягненнями і т.д.

27. У РФ прийнято, що "спірні території" можуть бути у США (Аляска), в Грузії, Україні, Казахстані (мова Жириновського і спікера Хакасії ), Латвії, Естонії, Судані, Нігерії і т.д. Все, що російське - це РФ. Кому і навіщо дарує Росія свою територію - це справа уряду, а не простих росіян. Не сперечайтеся про це на форумах та соціальних мережах, ви вже не в Україні.

28. "Крим зміг вийти зі складу України, але у Криму немає конституційного права вийти зі складу Росії", - про всяк випадок попередив кримчан голова конституційного комітету в Держдумі Плігін. Тому навіть якщо стане гірше, ніж було, не варто про це тепер говорити вголос.

29. Зовнішня політика і історія - це монополія держави, що не терпить жодних найменших новацій і передбачає для населення один близький до тексту "копірайт" (рерайт). Забудьте про те, як у провідних університетах України на навчальному семінарі вашу групу викладач розбивав на дві, які відстоюють одна перед одною протилежні позиції, завдяки чому ви запам’ятовували матеріал якщо не на все життя, то надовго, намагаючись знайди десятки аргументів (більшовиків і меншовиків, троцькістів і сталіністів, чи потрібно було здавати в 1812 Кутузову Москву, а Сталіну взимку 1941 р. - Ленінград, освоювати чи ні цілину або піднімати російське Нечорнозем’я в 50 -і рр.). За подібні "новації педагогіки" в РФ загрожує виключення з ВНЗ і "вовчий квиток".

30. Найулюбленіше слово у росіян - це "халява". Звикайте, але пам’ятайте українську мудрість про "безкоштовний сир": де, в чому і за чим він може лежати "на халяву".

 

31. Якщо у вас в родині донька, поясніть їй, щоб декілька "пом’якшила" зайву вимогливість щодо вибору супутника життя: у Росії "випити" - у перекладі на літри це те ж, що в Україні "напитися" , через що різко звужується вибір "справжніх чоловіків" у провінції і регіонах РФ.

32. Заводити знайомства і зустрічатися з іноземцями держав Північноатлантичного блоку так само "не до лиця" патріотичній російській дівчині. Заздалегідь продумайте відповідь на можливе запитання начальника одного з відділів вашої установи: "Ви що, хочете, щоб ваші діти служили проти Росії в НАТО?". Жартувати, що ви хочете не сина, а доньку, в подібних місцях в РФ не треба. У подібних кабінетах дозволено жартувати лише одній зі сторін.

33. Не ображайтеся за термін "українець", "хохол" чи "бандерівець" (якими ви так любили послуговуватися по відношенню до жителів материкової України) по відношенню до вас або ваших дітей в середовищі росіян. Це в Україні ви могли з гордістю називати себе росіянином. У росіян прийняті інші критерії, залежно від вимови та діалектів, - москвичі, пітерці, сибіряки і т.д. Ваш "малоросійський акцент" неможливо переплутати з "вологодським" , "псковським" або якимось ще. То ж нині "хохлами" будете саме ви.

34. Школярам-підліткам потрібно забути про дискотеки та нічні прогулянки з дівчиною під Місяцем. Діти в РФ після 23.00 затримуються і доставляються до УВС до з’ясування особистості батьків, які повинні приїхати, написати пояснювальну і забрати додому підлітка для подальшого виховання.

35. Транспортна проблема Криму: ІКАО заборонила будь-які польоти літаками до Криму. Навіть авіалайнери Білорусі злякалися юридичних наслідків за політ до Сімферополя. Аналогічно з морськими лайнерами і круїзами.

36. "У наддержави повинні бути колонії. Крим - це курорт для бідних, Сочі - для заможних росіян", - заявив Президент РФ. Висновки і можливі наслідки з цього спробуйте обмізкувати самостійно.

37. "Проблема кримських татар у Криму може перетворити півострів на аналог Північного Кавказу Росії" - заявив Джемілєв.

38. Українські дипломи до 2000 р. про вищу освіту потрібно підтвердити в Міносвіти РФ.

39. Рубль не гривня, яку не сварить тільки ледачий, вихваляючи долар і євро, в яких українці рекомендують тримати свої заощадження. Рубль в РФ - це символ фінансової могутності і могутності держави. Все і всі в РФ рахують в рублях, а не в доларах або євро. Не будьте "білою вороною", яку можуть прийняти за провокатора або шпигуна з "Правого сектора".

40. Запам’ятайте головні фінансові гасла РФ: "Долар - фінансова піраміда", а "Сполучені Штати Америки - повний банкрут" , в РФ все завжди добре, якщо Президент не сказав про щось інакше. Не забивайте голову дурницями, чому російські олігархи тримають гроші в Швейцарії, США та ЄС, а у зворотному напрямку депозити не рухаються і чиновники Євросоюзу та США не хочуть їх тримати в Ощадбанку або десь ще. Згадайте російський термін про "гнилу інтелігенцію", яка завжди і не туди суне свій ніс, і мовчіть.

41. В РФ немає джентльменів. Будь-який "крутий" бізнесмен, політик, чиновник може образити на всю країну вагітну журналістку і поруч не знайдеться нікого з чоловіків, хто б став на захист майбутньої матері-росіянки. Подивіться відео виступу Володимира Жириновського: у Страсну п’ятницю зі словами "Христос Воскрес" лідер ЛДПР закликав помічників зґвалтувати в прямому ефірі відому журналістку Росії.



Ну а президент РФ також привселюдно повідомив як діє російська армія - прикривається жінками і дітьми.



Ви - громадянин України і хочете стати росіянином? Це ваше законне право. Звертайтеся до консульства РФ, і воно допоможе вам з переїздом до Росії, яка має федеральну програму переселення українців. Звісно, не на Рубльовку.

 

За матеріалами «Біржового лідера»

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.