Кохання до двох приходить одночасно

Автор/джерело -  © Лілія Ахремчик 



Дата публiкацiї - 25.01.2018 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=3899

Колись я прочитала, що кохання виникає між чоловіком і жінкою одразу й одночасно. І я з цим згодна. Все, що відбувається не синхронно, - це всяке-різне, але з цього навряд чи виросте кохання.

Ви можете заперечити, що знаєте багато пар, де спочатку вона сильно-сильно любила і одружила на собі, а потім чоловік, через роки, якось схаменувся і почав кохати дружину. Або чоловік довгі роки сумирно любив жінку, потім вона в якийсь момент раптом прозріла і закохалася в чоловіка. Дозвольте не повірити. Швидше, я схильна думати, що у другої половини при такому розкладі виникли якісь вторинні, можливо, неусвідомлювані, вигоди на кшталт зручності, комфорту, впевненості в майбутньому, позбавлення від страху самотності та інше.

Хімія, флюїди, закоханість - вони виникають одразу, коли зустрічаються двоє, що здатні скласти пару. Не факт, що у них вистачить терпіння, витримки і прийняття розвинути стосунки до кохання, але Всесвіт їм точно надав такий шанс. Відбувається раптова моментальна зчіпка. Обидва відчувають, обидва розуміють, обом цікаво.

Якщо у вас після перших побачень з партнером починається якась дурниця на зразок «обіцяв - не зателефонував», «повідомив - не приїхав», «повідомлення отримав - не відповів», «місяць думав над стосунками», до цього ще може бути «напружено працював, не до особистого життя було», «пішов з друзями на волейбол, давай перенесемо зустріч» та інше, - не будуйте ілюзій. Це реально дурниця. (Ну, просто знайте, що у мене в голові менш пристойний синонім на літеру «х»). «Того самого» між вами не трапилося. З цього моменту ви почнете важко і напружено будувати взаємини, причому з тим, кому ви особливо не потрібні.

Коли люди відчувають цю хімію, вони обидвоє намагаються берегти почуття одне одного. Інша людина не зникне раптово, тому що відчуває, як буде боляче вам. Інша не залишить без відповіді ваше звернення, тому що береже ваше ставлення і ваш настрій.

Інша людина не буде наполягати на вільних стосунках (читай - на вільному сексі) просто тому, що вона не може більше ні про кого думати, окрім вас. Ваш партнер буде подумки весь час з вами, і ви будете відчувати це. Ви не будете хвилюватися про те, чи є між вами зв’язок, тому що постійно будете отримувати підтвердження почуттів і емоцій, пов’язаних з вами. Інша людина буде з вами щирою і відвертою, і ви захочете бути такою само.

Знаєте, мені здається, ми потрапляємо у всяку нісенітницю тільки з однієї причини: ми не маємо терпіння дочекатися тієї Єдиної людини. Якщо в молодості ми ще не розуміємо себе і не розуміємо, хто нам потрібен, тому і отримуємо досвід замість щастя, то в зрілому віці і з терпінням, і зі свободою, і з щастям всередині все йде набагато краще.

Ви можете запитати, що робити з тими, хто не дочекався, хто і в сорок, і в п’ятдесят, і в шістдесят років залишився самотнім? Відповім: тут можуть бути різні випадки. Хтось в парі не з тим, ким треба, і закрив для себе інші варіанти. Хтось вирішив, що з нього вистачить, і прекрасно облаштував своє життя на самоті. Хтось вважає, що «всі мужики (баби) ...», і перестав бачити людей такими, якими вони є. Таким чином ці люди самі на себе наділи «вінець безшлюбності».

Але є інші люди, які радіють життю в будь-якому віці, цінують кожну мить і кожне відчуття, люблять світ і людей, люблять себе і вірять, що з семи мільярдів людей на землі десь живе той, чий образ співпаде з імпринтом* у власній голові. Хтось вміє чути себе, вчить іноземну мову за невідомим поривом, а потім знаходить щастя в іншій країні. Хтось пише статті, які вірусом розходяться по Інтернету, і його таким чином знаходить його людина. Хтось займається науковою діяльністю і одного разу на конференції зустрічає свою долю. У кожного - свій рецепт.

Найголовніше, - повірте, - Саме Та людина заслуговує на те, щоб чекати. Ні, не так. Вона заслуговує на те, щоб жити і вірити.

«Ми вибираємо не випадково одне одного... Ми зустрічаємо тільки тих, хто вже існує в нашому підсвідомому. Спершу ми малюємо людину у своїй уяві і тільки потім зустрічаємо її в реальному житті»

Зіґмунд Фройд


Переклад українською - «Гармонія»

* * *

* - Імпринт – це досвід, що має величезне значення, або послідовність життєвих досвідів минулого, які формують у людини переконання або систему переконань. Головна функція імпринтинга полягає в отриманні інформації про навколишнє середовище і міцному закріпленні отриманих відомостей, - тому він чинить сильний вплив на формування особистості.

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.