Сівкович знає, що лідерів опозиції можуть вбити

Автор/джерело -  © Євген Муджірі, «Комсомольская правда в Україні» 



Дата публiкацiї - 25.04.2007 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=733

Народний депутат-регіонал Володимир Сівкович пропонує СБУ узяти під посилену охорону Юрія Луценка, В`ячеслава Кириленка і Юлію Тимошенко.

На його думку, з лідерами опозиції може «щось трапитися».

- Я звернувся до Президента, щоб він дав доручення СБУ узяти під посилену охорону лідерів опозиції. Зокрема Юлію Тимошенко, - розповів Володимир Леонідович «Комсомолці».

- А чим викликана така необхідність?

- У мене є інформація, що на Юлію Володимирівну може бути здійснене замах або щось в цьому роді.

- Наскільки ця інформація достовірна?

- Ця інформація виходить з-за кордону. І це не бабця на базарі сказала. Їй можна довіряти. Я звернувся до Президента якраз за тим, щоб він зробив все можливе для запобігання провокації. Тому що це буде саме провокація. Тінь впаде на її політичних супротивників. Але супротивники не матимуть ніякого відношення до цього.

- І хто ж згідно цієї інформації готує неприємності для Тимошенко?

- Я відразу хочу сказати, що Юлії Володимирівні варто було б розібратися в своєму найближчому оточенні. Це вигідно закордону. Причому далеко не близькому зарубіжжю.

- Тобто Росію в цьому звинувачувати буде безглуздо?

- Росії замах на Тимошенко буде украй невигідний. Особливо в світлі скандалу з отруєнням Ющенка і майбутніх президентських виборів.

Словом, нагнав Володимир Сівкович страху. Та тільки в СБУ нам інформацію про те, що Тимошенко і інших лідерів опозиції вже узяли під посилену охорону, не підтвердили. Ми подзвонили в прес-службу БЮТ, щоб дізнатися, чи робляться заходи по запобіганню яким-небудь ексцесам по відношенню до їх лідера. На що нам відповіли, що з приводу висловів Сівковича коментарі брати краще у нього самого.

ДУМКА ПОЛІТОЛОГА

Світу сьогодні не до України

Андрій Єрмолаєв, директор центру соціальних досліджень «Софія»:

- Мені здається, Сівкович поквапився, коли говорив про загрозу життю Луценко, Кириленко і тим більше Тимошенко. Своїми словами він просто загострив проблему. Зробив її гостріше, ніж вона є насправді. Простіше кажучи, привів такий радикальний приклад заради красного слівця. Навіть складається враження, що такі приклади живуть якійсь своїм окремим життям.

Я вважаю, що сьогодні ніякої загрози життю опозиційних лідерів немає. Більш того, варто знайти спосіб нейтралізувати наслідки таких висловів. А по-доброму, політикам від таких висловів було б слід і зовсім утриматися.

Крім того, я не вірю в теорію змови. Політична криза в Україні - наша власна проблема. Інша справа, що зовнішні сили можуть використовувати кризу в своїх інтересах. Але світ зараз зайнятий важливішими речами, ніж організація замаху на лідерів української опозиції.

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.