Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Тристороння відеоконференція Меркель, Макрона і Путіна: про що йшлося?

Політика 3134 перегляди

Опубліковано - 31.03.2021 | Всі публікації | Версія для друку

Тристороння відеоконференція Меркель, Макрона і Путіна: про що йшлося?
Німеччина, Франція та Росія повідомили про відеоконференцію Анґели Меркель, Еммануеля Макрона та Володимира Путіна у вівторок 30 березня.

В офіційних повідомленнях про розмову на перше місце винесена тема боротьби з пандемією COVID-19.

Також згадано, що обговорювали ув’язненого російського опозиціонера Олексія Навального і питання міжнародної безпеки, зокрема загострення ситуації на сході України, а також Білорусь, Лівію та Сирію та Іран.

У французькому повідомленні вказано, що сторони «обговорили можливу співпрацю стосовно вакцини залежно від поступу перевірки російської вакцини “Спутнік V”, яку проводить Європейське агентство лікарських засобів».

Україна

Розмова відбувалася на тлі повідомлень про серйозні порушення перемир’я на сході України і про загибель 26 березня чотирьох українських військових.

Французька сторона повідомляє, що Путіну «наголосили на необхідності, щоб Росія чітко зобов’язалася стабілізувати припинення вогню на Донбасі і на розробці шляху виходу з кризи відповідно до Мінських домовленостей».

У російському викладі розмови Москва звинувачує Україну у «провокуванні ескалації збройного протистояння» і вимагає від Києва «налагодження прямого діалогу з Донецьком та Луганськом і врегулювання правових аспектів особливого статусу Донбасу».

Росія робить наголос на тому, що Кремль називає «виконанням київською владою усіх раніше досягнутих на найвищому рівні домовленостей».

Навальний

В німецькому повідомленні вказано, що у справі ув’язненого в Росії опозиціонера Олексія Навального Анґела Меркель та Еммануель Макрон «наголосили на необхідності дотримання прав людини і засадничих положень відповідно до Європейської конвенції з прав людини».

Париж додає також, що Путіну нагадали про необхідність збереження здоров’я в’язня.

У кремлівському викладі тема Навального винесена насамкінець, і в єдиному реченні там сказано лише, що «у зв’язку з порушеним партнерами питанням про О. Навального були дані відповідні роз’яснення об’єктивних обставин справи».

Західні країни і зокрема Європейський Союз раніше назвали ув’язнення Навального несправедливим і вимагали його звільнення та запровадили санкції щодо низки російських посадовців та установ звинувачених у причетності до спроби його вбивства нервово-паралітичною отрутою.

Білорусь

«Стосовно Білорусі канцлер та французький президент виступили за всеохопний національний діалог та вільні вибори», - повідомляють з Берліна.

Натомість у кремлівському викладі стосовно Білорусі сказано лише, що «Путін відмітив недопустимість зовнішнього втручання у внутрішні справи суверенної держави».

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Політика»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.