Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Усе заради ширки. Банковій не потрібна інша, бо хтось вже узяв аванс?

Політмаразми 60145 переглядів

Опубліковано - 26.09.2008 | Всі публікації | Версія для друку

Усе заради ширки. Банковій не потрібна інша, бо хтось вже узяв аванс?
Інформація про те, що Віктор Ющенко дозволив В’ячеславу Кириленку на певних умовах вести переговори з Блоком Юлії Тимошенко і Блоком Литвина, знайшла своє підтвердження.

Як заявляють нашоукраїнці, рішення було ухвалено особисто Віктором Ющенком, який вважає, що БЮТ уже "зламався" і піде на будь-які поступки. Думка про те, що "НУ-НС" на цей момент має моральну перевагу і ось-ось "задавить" бютівців, культивується найближчим оточенням президента. Як докази наводяться кілька фактів, серед яких – згода БЮТ не долати вето на "антиконституційні" закони, згода прийняти умови, висунуті політрадою "Нашої України", публічна відмову від переговорів з Партією регіонів та інші.

Як стверджують джерела в Секретаріаті Президента, Віктор Ющенко дав команду "дотиснути", примусивши БЮТ прийняти озвучені нами кадрові умови, головна з яких – відставка Тимошенко з поста прем'єр-міністра.

Інформація про це з'явилася після того, як стало відомо, що БЮТ погодився прийняти умови, вироблені політрадою "Нашої України". Це, зазначимо, велика жертва з боку Блоку Юлії Тимошенко, але президенту здалося цього мало, а тому він дозволив відкликати ці умови, і висунути нові. На які, швидше за все, БЮТ не піде. Тим більше враховуючи, що прем'єр-міністром може стати Анатолій Гриценко, що вже заявив про свої президентські амбіції.

Те, що команда президента веде нечесну гру, підтверджували у четвер і депутати. Причому – різних фракцій, у тому числі і "НУ-НС".

Всі телеканали, підконтрольні Банковій, з насолодою крутили епізод про те, як в сесійному залі В’ячеслав Кириленко звинувачував БЮТ у черговій зраді і небажанні прислухатися до думки "НУ-НС", з якими напередодні були вироблені спільні рішення про порядок денний.

При цьому голос В’ячеслава Анатолійовича зривався – була очевидна істерика. Істерика від того, як зробили висновок колеги, що Кириленко чудово розуміє, що бреше, але зробити нічого не може – змушений підкорятися "темникам" Банкової в надії, що його старання будуть помічені та відзначені.

Все ж таки сумно констатувати, що пан Кириленко виявився не просто слабким політиком – він виявився слабкою людиною. Після того, як Секретаріат Президента "кинув" його з посадою спікера ВР, про що домовився ще напередодні дострокових парламентських виборів, Кириленко мовчки проковтнув образу і продовжив вірно служити господарю, навіть натяком не висловив незадоволеність.

А брехня Слави Кириленка полягала в тому, що в середу між фракціями БЮТ і ПР була досягнута домовленість про подолання у четвер на пленарному засіданні вето президента на п'ять законів, прийнятих на початку вересня, зокрема на новий закон "Про Кабмін". Проте того ж дня, в середу, але значно пізніше, "НУ-НС" умовив БЮТ спільно сформувати порядок денний. Заради відновлення переговорів з коаліції, БЮТ пішов на умови колишніх партнерів і виконав свою обіцянку – питання "вето" у четвер не розглядалися. Проте Кириленко, як ми вже згадували, з образою заявив, що "в повістку не включено жодну пропозицію "Нашої України".

І знову забув лідер "НУ-НС", що фракція – це не тільки "Наша Україна", але і ще 8 партій, а рада фракції нічого (!) не пропонувала з порядку денного з того, що перераховував Кириленко.

Згодом бютівці дивувалися з манери Слави вести переговори –поступки з боку опонентів він приймає за слабкість, а тому продовжує тиснути, виставляючи все нові й нові умови. Так завжди діє і Віктор Ющенко, який, вимагаючи від опонентів поступок, сам не йде на компроміс, вважаючи, що поступитися – це продемонструвати слабкість.

Банкова, відзначимо, вже усвідомила, що Кириленко не впорається з поставленим завданням, а тому йому у допомогу направлений "міністр без диплому" Роман Зварич. Людина, найнебезпечніша в своїй безпринципності. Людина-фальсифікатор, яка, нагадаємо, при приїзді до України і подачі документів у ЦВК (а після – і на держслужбу, коли став міністром юстиції), стверджував, що він є професором філософії, але згодом так і не зміг пред'явити свій диплом навіть про закінчення університету. Все погрожував, розумієш, що буквально днями злітає в Штати і привезе, але журналістське розслідування і офіційні відповіді з перерахованих паном Зваричем навчальних закладів показали, що Роман Михайлович, на жаль, не має навіть вищої освіти.

Пан Зварич відомий тим, що будь-яке питання може перекрутити до невпізнанного рівня. Не дарма у четвер у рядах блоку "НУ-НС" став назрівати тихий бунт з вимогою переобрати керівництво фракції, яке свідомо зриває переговори, перекручуючи інформацію. Правда, сил для цього у представників 8-ми партій недостатньо, але вони дуже не хочуть, щоб переговори про створення коаліції вели безвольний Кириленко і "політичний шулер" Зварич.

Це формально підтвердив і віце-спікер Микола Томенко, який заявив, що в "НУ-НС" "не всі довіряють Роману Зваричу вести переговори зі створення коаліції".

У свою чергу, заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем’якін висловив позицію свого блоку, заявивши, що Роман Зварич і В’ячеслав Кириленко не влаштовують і БЮТ як парламентери. "Якщо переговорну групу очолять Кириленко або Зварич, ніякої перспективи у формуванні коаліції не буде, і я особисто відмовлюся від ведення переговорів", - сказав Кожем’якін.

І це правда – тандем Кириленко-Зварич може завести в безвихідь будь-які переговори, та ще й при цьому красиво перевівши стрілки на опонентів.

Висновок? Висновок простий – Банкова і не має наміру домовлятися. А просто тягне час.

Навіщо? Дурне запитання...

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Політмаразми»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.