Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Павло Лазаренко: “Основний удар по Юлії Тимошенко її супротивники готують в США”

Під ковдрою влади 53959 переглядів

Опубліковано - 28.10.2009 | Всі публікації | Версія для друку

Павло Лазаренко: “Основний удар по Юлії Тимошенко її супротивники готують в США”
Поки український Центрвиборчком приймав реєстраційні документи від перших потенційних кандидатів у Президенти, увесь київський політикум став свідком небаченого вже багато років залпу чорного піару по екс-прем’єрові Павлу Лазаренку, який вже більше 10 років знаходиться в Сполучених Штатах Америки.

Ні для кого не таємниця, що лідер «Громади» Лазаренко, який публічно заявив про твердий намір повернутися в Україну, досі зберігає багато таємниць української політичної кухні і отримана від нього інформація може відчутно вплинути на політичні розклади в нинішній президентській кампанії. Цілком можливо, що саме з цієї причини одна впливова бізнес-група з Дніпропетровську останнім часом влаштувала справжнє полювання на об'єкти, що більше 10 років знаходилися в руках людей, близьких до екс-прем'єра. Організаторам цієї акції, здається, що мають бути хоч якісь інструменти, які можуть зробити Лазаренка більш зговірливим?

Нещодавно, у прямому ефірі телебачення Геннадій Корбан звинуватив екс-прем'єра і лідера «Громади» у організації замовного вбивства. Втім, оскільки публічні звинувачення у організації тяжкого злочину прозвучали на всю Україну, ми знайшли можливість зв’язатися із Павлом Івановичем.

Як розцінює подібну версію дніпропетровських подій сам український екс-прем'єр? - з таким питанням ми, за допомогою українських і американських адвокатів звернувся особисто до Павла Лазаренка.

- Я не з тих людей, яких можна змусити шляхом примітивного шантажу і шахрайства танцювати під чиюсь дудку. Але таким затятим шантажистам, як Геннадій Корбан, - формально ця людина очолює якусь компанію «Славутич-капітал», а насправді відповідає в групі «Пріват» за всі рейдерські акції, - чомусь задалося, що Лазаренка можна зламати, а у випадку, якщо це не вдасться, то на його імені побудувати кампанію з дискредитації одного з найбільш рейтингових кандидатів в Президенти.

- Але нещодавно у телепередачі «Шустер - Live» пан Корбан говорив не стільки про вашу можливу співпрацю з нинішнім главою уряду, але і про приземленіші речі. Наприклад, про ваші претензії на якісь об'єкти в Дніпропетровську, які знаходилися в руках ваших колишніх ділових партнерів. Нібито ці люди зверталися до нього за захистом.

- Більш маревних заяв, ніж ці, я вже не чув дуже давно. Наскільки мені відомо, останні рейдерські атаки здійснювалися бойовиками Корбана на об'єкти тих фірм, які володіли ними ще з 90-х років. Так чому цей відомий на всю Україну рейдер не відповів в студії Савіка Шустера, як мені здалося, на головне питання: а хто він такий, щоб когось «захищати», або представляти чиїсь інтереси? Він що, адвокат, юрист, благодійник? Ні, він представник нового покоління рекету, яке має не тільки бойовиків з палицями і кастетами, а й продажними судами, корумпованими представниками регіональної влади.

Тому я й кажу, що нинішні дніпропетровські події - це не банальний переділ власності. Це, по суті, той же рекет, що повернувся в країну з першої половини 90-х років. За змістом, дії Корбана та його людей - це справжнісінька спроба крадіжки шляхом підробки документів. Інше питання, - чому ці дії йому так легко сходять з рук? У мене є чітка відповідь, підтверджена фактами і документами, - тому, що до даної афери Корбаном привернуті судді господарських судів, працівники Дніпропетровського бюро технічної інвентаризації, органів правопорядку. Всі ці люди залучені ним в незаконну діяльність і є якимось організованим угрупуванням, що промишляє захопленням чужої власності, і за це вони повинні понести кримінальну відповідальність.

- І ви можете прямо назвати людей, які, за вашими словами, входять в це «угрупування»?

- Мені нічого приховувати їхні прізвища. Адже ці люди зробили протизаконні діяння і якщо їм до цих пір не дали адекватну оцінку в прокуратурі та інших правоохоронних органах, то нехай це зробить громадськість. Говорю відкрито – посібництво протиправним діям здійснювали суддя Ф. Єничев, Голова Дніпропетровського апеляційного суду В. Пльовако, суддя Херсонського суду І. Губіна і керівництво Дніпропетровського БТІ.
- Що, на вашу думку, могло змусити людей на таких впливових і відповідальних посадах піти на порушення закону й працювати на користь якоїсь сумнівної бізнес-структури?

- Справа в тому, що вже декілька останніх років Корбан, підім'явши під себе шляхом погроз і підкупу багатьох людей, відчував себе в Дніпропетровську отаким собі «Наполеоном». Його вплив тримався на страху простих громадян і чиновників. І цей страх дозволяв рейдеру №1 творити беззаконня. Але біда громадянина Корбана в тому, що він погано вивчав історію. Він не захотів розуміти, що всякому диктату, всякому беззаконню рано, або пізно прийде кінець. Теж саме зараз відбувається в Дніпропетровську. Думаєте, нещодавня трагедія, яка відбулася з вчорашнім діловим партнером Геннадія Корбана В’ячеславом Брагинським, - це випадкове вбивство, або злочинні розборки, влаштовані конкурентами? Нічого подібного - це закономірність, яка свідчить про одне, - клан Корбана зачищає кінці.

- Але чому так звані приватівські структури озброїлися саме проти вас і саме зараз, адже, судячи з ваших слів, постраждалих від цих рейдерів в Дніпропетровській області чимало?

- Вся ця брудна PR-кампания навколо мого імені, яку ви зараз спостерігаєте в Україні, це тільки вершина айсбергу. Мене не було в країні 10 років, тому, вважаю, вона спрямована аж ніяк не проти мене особисто. Все значно глибше і збіг за часом з початком виборчої компанії зовсім не випадковий. Головна мета господаря і замовника, які стоять за примітивними ділками: Геннадієм Корбаном і Борисом Філатовим, - не допустити обрання нинішнього глави уряду Президентом країни.

- Невже в країні залишилися ще люди, які можуть повірити в те, що Юлію Тимошенко можна дискредитувати розповідями про її зв'язки з екс-прем'єром Павлом Лазаренком?

- У мене немає сумнівів в тому, що головні події з дискредитації Юлії Володимирівни Тимошенко розгортатиметься тут, в Сполучених Штатах Америки. Як я вже неодноразово заявляв, справа проти мене заснована на матеріалах, що стосуються діяльності колишньої корпорації «Єдині енергетичні системи України», повністю закрито федеральним судом США ще в 2004 році з чітким формулюванням: «За відсутністю складу злочину». Підкреслюю, справа була закрита ще в 2004 році, коли при владі перебував режим Кучми, який зухвало вбив свого часу достатньо успішну бізнес-структуру. У Україні всі справи відносно ЄЕСУ і Тимошенко були закриті рішеннями судів тільки в 2005 році.

Проте, якась юридична компанія, назвемо її умовно «Фірма Z», отримавши рішення суду в штаті Массачусетс (США), яке нібито дозволяє їй претендувати на якісь активи, що належать мені, почала подавати цивільні позови. Але, оскільки їхні претензії були безпідставними, мною був виграний суд першої інстанції, а потім й апеляційний суд. Тепер же ця компанія приєдналася до цивільної справи у Вашингтоні (округ Колумбія) та продовжує торпедувати мене новими позовами.

Виникає резонне питання: навіщо я знадобився даній структурі, якщо вже в рамках кримінального процесу в Сан-Франциско було чітко встановлено, що ніяких фондів на території Сполучених Штатів Америки у мене немає? Навіщо влаштовувати дорогу процедуру з наперед відомим негативним результатом? Адже, навіть за найскромнішими підрахунками розгляд позовів цієї, досить дивної фірми цивільними судами США обійдеться в 10 млн. доларів! Звідки у нікому невідомої структури з'явилися такі величезні кошти? Може це Корбан і Філатов, які ніколи і нікому не дають власних грошей, вирішили скинутися? Нічого подібного! Відбувається чітке фінансування з крупного олігархічного джерела.

Для мене ж в цьому питанні все давно вишикувалося в один логічний ланцюжок. Немає ніяких сумнівів, що активізація подій в США і в Україні обумовлена одним – президентськими виборами в січні 2010 року. І головний їхній удар через дискредитацію Лазаренка спрямований на загальновизнаного українського лідера.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Під ковдрою влади»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.