Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Підрив постмайданної антикорупційної системи»: західні реакції на рішення КСУ

Євроінтеграція 4965 переглядів

Опубліковано - 29.10.2020 | Всі публікації | Версія для друку

«Підрив постмайданної антикорупційної системи»: західні реакції на рішення КСУ
Рішення КСУ визнати неконституційною статтю, яка карає за декларування неправдивої інформації, вразило міжнародних експертів. Які сили за цим стоять і куди рухається Україна?

Конституційний суд України завдав нищівного удару по механізмах, які боролись із корупційними зловживаннями, пише у твітері директор програм щодо України берлінського аналітичного «Центру ліберальної сучасності» Маттіа Неллес.

«Експерти переконані, що таке рішення є елементом систематичних намагань підірвати всю постмайданну антикорупційну архітектуру», - пише Неллес, цитуючи статтю Романа Олеарчика для видання Financial Times.

Конституційний суд України фактично оголосив українську правову систему найгіршою у світі щодо боротьби з корупцією, висловився в ексклюзивному коментарі Радіо Свобода член конкурсної комісії з обрання голови Спеціальної антикорупційної прокуратури, екс-очільник GRECO (органу Ради Європи з антикорупційному моніторингу) Драго Кос.

Він додав, що зі 187 країн, які ратифікували Конвенцію ООН проти корупції, Україна є єдиною країною у світі, яка визнала застосування її положень у національному законодавстві неконституційним.

«Вчорашнє рішення суду щодо НАЗК та попереднє (від серпня) щодо НАБУ фактично скалічили дві найважливіші українські антикорупційні установи. Це може мати серйозні наслідки, бо український народ і міжнародна спільнота почали втрачати довіру просто через те, що вони вже не знають, наскільки українські відомства, що ухвалюють рішення, справді віддані боротьбі з корупцією», – сказав Кос Радіо Свобода.

Експосол США в Україні і старший науковий співробітник дослідницького центру «Інститут Брукінґса» Стівен Пайфер, коментуючи рішення Конституційного суду, згадав у твітері часи, коли працював у Київі.

«Вечеряючи в компанії українців у 1998 році, я запитав: «що є найбільшою загрозою для України»? Один із них відповів: «українці», і цим викликав сміх, а потім і глибоку дискусію про те, як дії чи бездіяльність українців були ключовим, що стримувало розвиток країни. Схоже, це досі проблема», – зазначає він.

Цей твіт Пайфера привернув увагу виконавчої директорки Центру протидії корупції Дарії Каленюк. Вона заперечила Пайферу, зауваживши, що найбільша загроза для України – не українці, а Кремль і його агенти.

Александр Кларксон, експерт-міжнародник із Королівського коледжу в Лондоні, вважає, що є багато різновекторних сил, зацікавлених у тому, щоб корупція в Україні процвітала.

«Зеленський припускається багатьох власних помилок, проте робити його відповідальним за дії Конституційного суду означає ігнорувати те, як багато інших потужних сил в Україні зацікавлені в розхитуванні ключових антикорупційних механізмів. Включно з тими силами, які звинувачують Зеленського», – пише у твітері Кларксон.

Американсько-шведський економіст Андерс Ослунд у твітері переповідає розслідування програми «Схеми» (проєкт Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший»), і ставить важливе запитання.

«Голова Конституційного суду України Олександр Тупицький не задекларував ділянку, придбану в анексованому Криму у 2018 році. Як він може досі очолювати КСУ?» – пише Ослунд.

«Це велика перемога для мафіозного угруповання в Україні» – так лаконічно висловився оглядач Леонід Рагозін.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Євроінтеграція»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.