Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Домашні рослини, що приносять успіх

Екологія житла 86510 переглядів

Опубліковано - 16.09.2011 | Всі публікації | Версія для друку

Акація – це символ вічного життя
Акація – це символ вічного життя
Стародавні люди вірили, що магічною силою наділені не тільки тварини, але й рослини. Деревам навіть приносили жертви. Наприклад, скандинавські народи вірили, що їх походження пов’язане з деревами священного гаю. У багатьох культурах зустрічається таке повір’я, що душа людини переходить після смерті в рослини і квіти.

Домашні рослини здатні оновлювати душу людини. Така здатність рослин згадується в одному з творів Осипа Мандельштама. Домашні рослини здатні підняти настрій, поліпшити самопочуття, навіть збудити, – багато в чому завдяки запаху.

Акація

Дерево акація – це символ вічного життя. Акацію можна виростити у себе на городі або ж прикрасити на деякий час кімнату за допомогою квітів. Пелюстки акації можна засушити і зробити з них талісман. Запах акації піднімає настрій, викликає ентузіазм, налаштовує на досягнення мети. Багато домашніх рослин допомагають людині пережити втрату, акація не виключення. Її солодкуватий запах допоможе вразливим і чутливим натурам у весняній самоті. Запах-дурман зачаровує, штовхає на вчинення божевільних, але рішучих вчинків.
Мигдаль і його плоди вважаються символом початку нового життя і відродження
Мигдаль і його плоди вважаються символом початку нового життя і відродження
Мигдаль

Останнім часом стало модним заводити незвичайних домашніх тварин і незвичайні домашніх рослини. Однією з таких рослин може стати мигдаль, який у релігійній християнській культурі вважається віддзеркаленням божественного. Мигдаль і його плоди вважаються символом початку нового життя і відродження. Незважаючи на якусь релігійність, мигдаль загартовує людину зовсім не християнськими якостями терпіння, прощення, смиренності. Навпаки, мати цю рослину або його плоди у себе вдома, означає ніколи не здаватися, йти до мети, оскільки мигдаль, зокрема, його аромат, здатний надихати і давати мудрість.
Братики -  талісман-оберіг для закоханих
Братики - талісман-оберіг для закоханих
Братики

Такі домашні рослини, як Братики (Анютині вічка) – дуже яскраві квіти, які можуть бути різних забарвлень з поєднанням білого і бузкового, фіолетового та жовтого та інших відтінків. Якщо придивитися до цих квітів, то може виникнути враження, що квіти спостерігають за людиною.

Згідно римської легенди квіти – це смертні, які наважилися подивитися на богиню любові Венеру. З тих пір квіти розглядаються як талісман-оберіг для закоханих.

Братики також мають здатність приваблювати, кликати любов до дому, а також оберігати кохання.
Ялівець
Ялівець
Духмяний ялівець

Ті, у кого вдома є гілочка ялівцю, ніколи не буде проблем з нечистою силою і злими намірами. Людина, яка прийшла в такий будинок, замисливши щось недобре, відчуватиме себе незатишно і не зможе довго знаходитися в гостях. При цьому ялівець потрібно розміщувати в темних куточках. Темні сили обов’язково будуть шукати причину свого незатишного положення, що видасть їх з головою. Крім того, у віддалених куточках будинку накопичується усіляка нечисть.

Ялівець має пробуджуючий, свіжий запах чистоти. Крім того, будинок буде і захищений і в ньому оселиться благополуччя.
Кленовий листок приваблює успіх в оселю й удачу
Кленовий листок приваблює успіх в оселю й удачу
Листя дерев

Листя деяких дерев також володіють магічною силою. Так, наприклад, кленовий листок приваблює успіх в оселю і удачу. Бажано зберігати один листочок, а не міняти щороку. Листок можна засушити, поклавши між сторінками книг, можна покласти в щільний папір і пригладити негарячою праскою. Кленовий листок може стати також чудовою прикрасою інтер’єру, якщо оформити його як картину, вставивши рамку.

Дубове листя вважається символом багатства.
Грона горобини збереже і примножить сімейне щастя
Грона горобини збереже і примножить сімейне щастя
Грона горобини збереже і примножить сімейне щастя. Горішки, листя та плоди цього дерева протегують чоловічій статі, зміцнюючи авторитет чоловіка в будинку.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Екологія житла»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Марно пояснювати дурням і начальникам: перші слухають і нічого не розуміють, другі все розуміють і тому не слухають”
Михайло Мамчич

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.