Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Валерій Бебик: “Якби я був неправий, мене б давно змішали з лайном!..”

Українці 82621 перегляд

Опубліковано - 28.08.2014 | Всі публікації | Версія для друку

Валерій Бебик: “Якби я був неправий, мене б давно змішали з лайном!..”
- Я – українець, представник однієї з найдавніших націй на планеті, яка створила європейську цивілізацію. Просто на певному етапі у нас вкрали нашу історичну першість і спробували перетворити на меншовартісне бидло. В чомусь це вдалося.

- Пане Валерію, Вас, без перебільшення, можна назвати українським Девідом Фарлонгом або Еріхом фон Денікеним, настільки перегукуються Ваші містично-історичні розвідки давньої історії України з роботами цих відомих авторів. А чим для Вас самого є Ваші дослідження – інтригуючими та провокаційними сюжетами для чергового випуску «Цивілізація Інкогніта» (телеканал «Тоніс») чи все ж, науковими гіпотезами, які потребують детального серйозного вивчення та доведення?

- Я – Валерій Бебик і не можу бути апріорі копією чи аналогом. І я – українець, представник однієї з найдавніших націй на планеті, яка створила європейську цивілізацію. Просто на певному етапі у нас вкрали нашу історичну першість і спробували перетворити на меншовартісне бидло. В чомусь це вдалося.

Навіть ваше запитання (не ображайтесь!) в контексті праць зарубіжних дослідників є наслідком певного комплексу меншовартості, нав’язаного нам євро-германцями і жидо-кацапами. Я не можу бути другим чи третім. Бо українці – перші, хто вступив в контакт з Богом, створив писемність і зародки сучасної людської цивілізації.

Мій телевізійний проект на «Тонісі» - логічне продовження авторської сторінки «Історія краю» в газеті «Голос України» та програми «З глибини тисячоліть» на Першій програмі Українського радіо, які я веду з 2008 року (слухайте щонеділі о 8:30 ранку).

А мої дослідження – не просто робочі гіпотези, а наслідок системного аналізу вже напрацьованих наукових праць з історії, археології, філософії, теології, мовознавства та інших суспільних наук. Якби я був в чомусь неправий, жидо-кацапи, замасковані під істориків КПРС, давно змішали б мене з лайном.

Свого часу ми з головним редактором «Голосу України» А. Горловим ходили до Інституту історії НАНУ, виступали, відповідали на запитання. І тоді він сказав нашим офіціозним історикам, що дасть такий же газетний обсяг для їхніх спростувань моєї теорії, як і мені. Пройшло вже 5 років і досі ніхто нічого не приніс. Симптоматично, хіба ні?..

- Ваші опоненти, яким Ви надаєте слово у випусках програми «Цивілізація Інкогніта», в один голос стверджують, що аналіз топонімічних автентичних назв та власних імен - ще не підстава робити висновки про центральну державотворницьку роль прадавніх українців в історії розвитку світової цивілізації. І що у дослідженнях такого формату є певна небезпека та спокуса зійти з дослідницького гіпотетичного шляху та створити таку-собі «пан-україністичну» теорію про вищість української нації… Яка Ваша думка з даного приводу?

- Я навмисно даю у своїх програмах слово офіціозним експертам, які консервативно мислять, «бо їх так навчили». Після цього озвучую інші погляди на усталені події і явища. А глядачам – пропоную самим розібратися в цих проблемах.

Якщо людина після цього захоче взяти в руки книгу, пошукати інформацію в інтернеті, я буду вважати свою місію закінченою. Бо головна моя мета – не нав’язати свою думку, а вмотивувати до пошуку нових знань. А з новими знаннями і приходить нове розуміння ролі українців у світових цивілізаційних процесах.

- Давня історія України має ще багато нерозгаданих сторінок. Але часто нові гіпотези та теорії, навіть ті, котрі опираються на певні археологічні докази й авторами яких є поважні та визнані у європейських університетах науковці, викликають певний спротив у місцевих, вітчизняних науковців та, як не дивно – місцевого самоврядування. Чому, на Вашу думку, так відбувається і чи відчуваєте Ви особисто такий спротив стосовно Ваших авторських досліджень?

- Я усвідомлюю, що своїми дослідженнями наживаю ворогів серед наукового чиновництва та антиукраїнських сил, які продовжують займати провідні позиції в Україні. Але я також усвідомлюю, що це потрібно робити. Спротиву я не боюсь, бо за мною – правда.

Пройде зовсім небагато часу, і підручники з історії перепишуть на основі моїх напрацювань. Звісно, я теж можу в чомусь (дрібному) помилятися. Але в головному я абсолютно впевнений: українці – обрана Богом нація і у нас своя історична місія у Всесвіті.

- І все ж…. нерозгадані історичні секрети та віднайдені легенди наповнюють змістом прісні наукові факти. Чи плануєте Ви об’єднати викладені у випусках телепрограми «Цивілізація Інкогніта» розвідки під однією палітуркою, для того, аби кожен самостійно міг розмірковувати над Вашими дослідженнями і робити власні висновки?

- Починаючи з 2008 року я регулярно розміщую свої наукові статті в журналі «Освіта регіону: політологія, психологія, комунікації». Це ВАКівський, тобто – науковий журнал, в якому статті друкуються з посиланням на джерела інформації. Потім – друкується стаття в «Голосі України». Тут вже інший жанр – газетний і науково-популярний. Далі все це озвучується на радіо (УР-1, неділя, 8:30) і показується в наших фільмах на «Тонісі».

Всі ці підходи системно поєднані в режимі мульти-медіа на сайті нашої програми. І кожна людина може вибрати собі зручний спосіб отримання інформації.

Ви спитали про «єдину палітурку»? - Моя книга «Тисячолітня Україна» вже побачила світ два роки тому. Нині я готую нову книгу. Її робоча назва «Цивілізація. UA». Якщо все вийде так, як я хочу, це буде мульти-медіа проект: книга + відео.

- Чи готові Ви до співпраці в інших, не менш цікавих історичних напрямках, окрім прадавньої історії України?

- Я очолюю Всеукраїнську асоціацію політичних наук (ВАПН), яка об’єднує університетських політологів, маю свою кафедру, викладаю в кількох українських та зарубіжних університетах. І це спонукає мене працювати і в режимі дослідження сьогодення. Тому, коли мене запрошують на політичні програми на телебачення чи радіо, я не відмовляюсь.

Пишу й книги та статті з політології, політичного менеджменту і маркетингу, політичної історії та психології, соціальних комунікацій. Я не обмежую себе в інтересах. Якщо тема цікава, я над нею працюю і ділюсь своїми висновками з громадськістю.

Зокрема, ВАПН має свою мережу сайтів (наукових, навчальних, публіцистичних), які теж займають досить велику частку мого часу. Але за цими інформаційно-комунікаційними технологіями – майбутнє.

Окрім того, я не виключаю, що можу піти і в практичну політику. Бо хто ж, як не ми?..

- Чим найближчим часом планує здивувати глядачів телепрограми «Цивілізація Інкогніта» професор Валерій Бебик?

- Ми вже зняли майже 100 фільмів. Але у мене вже готові кілька нових сценаріїв. Вся справа - в часі і фінансах, які потрібні для зйомок. Нині ми ведемо переговори з посольствами кількох країн щодо наших нових зйомок. Ідей – вистачає, і нам буде чим здивувати наших глядачів.

- Ваші побажання читачам порталу «Аратта».

- Досягти гармонії: в собі, в суспільстві, в природі. Саме так я і розумію Трисуття Української Ідеї. СЛАВА УКРАЇНІ!
НА ФОТО: Запис фільму «Лао Цзи – філософ Всесвіту». 
Професор Валерій Бебик і настоятель храму даосів Хуан Чжи-цзе (Китай, м. Чжунюе)
НА ФОТО: Запис фільму «Лао Цзи – філософ Всесвіту». Професор Валерій Бебик і настоятель храму даосів Хуан Чжи-цзе (Китай, м. Чжунюе)

НАША ДОВІДКА:
Валерій Бебик, - професор, доктор політичних, кандидат психологічних наук, голова Всеукраїнської асоціації політичних наук, голова редакційної ради польсько-українського журналу «Nauki Społeczno-Humanistyczne / Соціально-гуманітарні науки», автор і ведучий програми «Цивілізація Інкогніта» телеканалу «Тоніс».

Висунутий на здобуття Національної премії ім. Т.Шевченка 2015 року в номінації «публіцистика і журналістика».

Нагороди:

  • Переможець ХІІ Міжнародного конкурсу журналістів «Срібне перо» в номінації «Краща телевізійна програма 2013 року»;

  • Золота медаль «НЕЗАЛЕЖНІСТЬ» Київської організації Національної спілки журналістів України (2012);
    Пам’ятна медаль Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Т.Шевченка (2004);

  • „Людина року – 2003” за версією журналу „FORUM PSYCHOLOGICZNE” (Польща);

  • „Людина року – 2000” за версією газети „ОСВІТА” (Україна).

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Українці»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.