Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На часі люстрація в НАН України

Думка українця 22682 перегляди

Опубліковано - 23.04.2015 | Всі публікації | Версія для друку

Академіки НАН України Віктор Янукович і Борис Патон
Академіки НАН України Віктор Янукович і Борис Патон
У системі науки і освіти потрібні зміни і люстрація також. І то тотальна!

Два дні був присутній на загальних зборах Національної академії наук України. Після чотирьох років політичної еміграції я думав, що вітер Майдану прийшов і в Академію і зміни тут відбуваються відповідно до вимог часу. Але я помилився. Тут все як на початку 80-х. І не дивно, що президентом Академії переобраний Борис Патон – 96 років. Віце-президентами Антон Наумовець – 79, Володимир Горбулін – 76, Вячеслав Кошечко – 69, Сергій Пирожков – 67, Анатолій Загородний – 64 роки.

Я не побачив прагнення до змін і бажання самих змін. Директори інститутів, ректори вишів не змінюються по 30 років. Це саме стосується і середньої ланки – завідувачів відділами, кафедрами і так далі. Чому ми дивуємося тому, що молодь виїздить за кордон і не повертається. Вона просто не бачить перспективи. Я не розумію тих вчених, хто вічно тримається за адміністративні посади. 10 років – і досить – займайся наукою.

У системі науки і освіти потрібні зміни і люстрація також. І то тотальна!!! Без цього українська наука приречена – завжди буде мало грошей і чогось не вистачатиме. Академія наук потребує системного реформування і модернізації. Потребує нового менеджменту і омолодження керівного складу. Мають бути змінені всі директори інститутів, кому виповнилось 70 років. Досвід вчених – кому за 65 вкрай потрібен, але як вчених, керівників наукового напрямку, але не вічних президентів, директорів. На цю проблему має звернути увагу і керівництво держави. Саме в освітньому та науковому середовищі виростає майбутнє покоління українців. І хто його виховує – це також важливо.

В Академії, де до цього часу іноземним членом числиться російський політик Сергій Глазьєв, багато інших одіозних особистостей, включно з колишнім прем’єром України Миколою Азаровим, дуже туманне майбутнє без системного реформування.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Думка українця»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.