Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Як припинити моніторинг соціальних мереж уночі

Екологія житла 42573 перегляди

Опубліковано - 27.10.2015 | Всі публікації | Версія для друку

Як припинити моніторинг соціальних мереж уночі
Існує такий термін «номофобія» («no mobile phobia») - залежність людини від мобільного телефону. На жаль, більшість власників мобільних телефонів, особливо смартфонів, навіть не здогадуються про це.

Ми звикли тягати телефон скрізь з собою, слухати на ньому музику, дивитися фільми або нишпорити в інтернеті. Не важливо, який вік і статус власника смартфона - будь-то школяр або бізнесмен. Телефонна залежність мучить нас і вдень, і вночі.

Виокремлюють кілька «симптомів» номофобії:

1.Постійна тяга до інформації - у Вас кожну хвилину рука тягнеться до телефону в пошуку нових новин або нав’язливого бажання перевірити смс? Задумайтеся - це перша ознака.

2.Жага новенького - у Вас є постійне бажання оновлювати Ваш телефон з виходом нових моделей? Це також може свідчити про наявність «недуги».

3.Звукові галюцинації - постійно здається, що задзвонив Ваш телефон або прийшло повідомлення про смс. На думку психологів, це також є ознакою номофобії.

Але що робити, якщо телефон не дає спокою не тільки вдень, але і вночі?

Останні дослідження доводять, що більшість школярів і студентів йдуть на навчання з ранку стомлені. Причиною тому - нічні «посиденьки» в соц мережах. Ця проблема спіткала не тільки підлітків, але і дорослих. Ви теж не можете «відклеїться» від екрану телефону перед сном або, що ще страшніше - прокидаєтеся посеред ночі, щоб перевірити листування в соц мережі? Тоді ця стаття для Вас.

Результати тестів, опубліковані Уельським інститутом соціальних та економічних досліджень говорять про те, що практично кожен другий підліток майже завжди прокидається вночі, щоб перевірити чи написати якийсь пост в соц мережі. Це і є причиною постійних недосипання і втоми з самого ранку.

Як показує те ж дослідження, кожен третій дорослий не може «розлучитися» зі своїм гаджетом вночі. А раптом з’явилася якась цікава новина або Вам хтось написав після того, як Ви лягли спати? Пости, як трясовина - засмоктують все глибше і глибше, не даючи сну жодних шансів. Все закінчується тим, що Ви себе змушуєте прибрати телефон вже тоді, коли до будильника залишаються лічені години.

Як же боротися з цією напастю?

За результатами досліджень, регулярні недосипання можуть спричинити за собою такі захворювання як діабет або серцева недостатність, що негативно відображається на тривалості Вашого життя.

Телефони та інші електронні гаджети настільки тісно вписалися в наше життя, що ми лягаємо і спати і прокидаємося разом з ними. Ми навіть, вибачте на слові, не можемо без телефону відлучитися у ванну кімнату!

За словами доктора Аріану Хафінгтон, кращий спосіб почати відучуватися від згубної «телефонної» залежності - перестати, для початку, брати його з собою в спальню. Залиште телефон в іншій кімнаті - якщо навіть і виникне бажання перевірити свою пошту або соц мережу, Ви не захочете підніматися з ліжка і бродити по квартирі.

Для тих, чия «залежність» глибоко вкоренилася, наведемо кілька способів, які повинні допомогти її побороти:

- Створіть собі «вікно» між переглядом соц мереж або пошти і Вашими щоденними справами перед сном. Встановіть собі ліміт по годинам, в які Ви можете перебувати в інтернеті перед сном, і намагайтеся ні в якому разі не перевищувати його. Незабаром це перейде у звичку, і Вам буде вже не так складно розлучатися з телефоном в нічний час.

- Для того, щоб ніхто не турбував Вас під час сну або не було спокуси відвідати інтернет, поставте телефон в авіа-режим. Головне, ні під яким приводом не відключати цю функцію.

- Не беріть телефон з собою в спальну кімнату. Навіть якщо телефон буде лежати на тумбочці або, що ще гірше, під подушкою - спокуса «залізти» в соц. мережу буде мучити Вас всю ніч. Якщо Ви боїтеся проспати зранку, візьміть з собою краще звичайний будильник - вже він точно змусить Вас піднятися вчасно і не витрачати нічний час на мережу.

Сподіваємося, ноші поради допоможуть Вам позбутися шкідливої звички і зберегти хоча б трохи Ваш здоровий сон і довголіття.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Екологія житла»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.