Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


6 ознак того, що ви є емпатом

Психологія та стосунки 32780 переглядів

Опубліковано - 10.02.2018 | Всі публікації | Версія для друку

6 ознак того, що ви є емпатом
Якщо наступні шість речей змушують Вас переживати, значить, Ви, скоріше за все, є емпатом.

Емпати надто чутливі до емоцій, настрою й енергії оточуючих. Це означає, що вони впадають в стрес через речі, які не хвилюють менш чутливих людей. Далі представлені шість ознак, які негативно позначаються на стані емпата.

1. Інконгруентна поведінка

При спілкуванні ми завжди звертаємо увагу на мову, дії, мову тіла і енергію своїх співрозмовників. Емпати здатні помічати, коли слова людей не відповідають мові їхнього тіла або енергії. Це означає, що емпати можуть відчувати дискомфорт, перебуваючи в колі людей, які прикидаються і поводяться неприродним чином.

Наприклад, коли людина вимовляє теплі слова, проте мова її тіла і енергія говорять про те, що вона відчуває нетерпіння або гнів, емпат відчує цю різницю, і чомусь на душі у нього стане тривожно. Ось чому емпати, як правило, здатні легко визначити, коли людина бреше, а коли говорить правду. При спілкуванні з брехунами емпати нервують і відчувають дискомфорт, оскільки вони знають, що не можуть їм довіряти. Якщо Вам важко спілкуватися з людьми, які випромінюють суперечливі флюїди, то Ви, ймовірно, є емпатом.

2. Негатив

Емпати – зовсім недосконалі люди. У них теж буває поганий настрій. Вони, як і всі інші, іноді можуть поводитися погано. Однак вони намагаються бути позитивними настільки, наскільки це можливо. Вони роблять це тому, що знають, наскільки легко емоції можуть передаватися оточенню. Якщо у когось з членів сім’ї або колег по роботі поганий настрій, через деякий час в такому ж настрої будуть перебувати і всі люди, що його оточують.
Емпати особливо чутливі до подібних передач енергії. Саме тому вони не люблять перебувати поруч з тими, хто випромінює негатив чи бреше. Емпатам подобаються щасливі, позитивні люди. Але оскільки вони дуже чутливі до потреб інших, їм важко уникати людей, які їх оточують.

Емпати часто залучають тих, хто випромінює негатив, оскільки останні бачать в них вдячних слухачів, які стерплять всі їхні скарги. Якщо Вам дуже важко (це вимотує Вас, призводить до поганого настрою) спілкуватися з людьми, які випромінюють негатив, значить, Ви безумовно є емпатом.

3. Агресивна поведінка

Емпати не виносять агресивної поведінки, включаючи плач і крики, гучне ляскання дверима і, звичайно ж, будь-які види насильства. Більшість людей не люблять перебувати в колі тих, хто перебуває в агресивному настрої, оскільки це завдає всім дискомфорт. Однак на емпата така поведінка впливає найгіршим чином, тому що вони, як правило, мають дуже чутливу нервову систему. Перебування в колі злих людей може викликати у них сильне почуття тривоги і занепокоєння. Якщо Ви помітили, що гнів і агресія негативно впливають на Ваше фізичне і емоційне самопочуття, значить, Ви, швидше за все, є емпатом.
4. Страждання інших людей

Емпатам важко бачити, як страждають інші люди, тому що вони в буквальному сенсі здатні відчувати чужий біль. Після перегляду сумних новин вони ще довгий час не можуть прийти до тями. У такі моменти вони, як правило, думають про безнадійність і несправедливість цього світу. Якщо Вас засмучують страждання інших людей, отже, Ви напевно є емпатом.

5. Зайві переживання

Все, що є зайвим, може привести до виникнення стресу у емпатів: занадто велика кількість людей, занадто багато шуму, занадто багато справ, сильні запахи, неприємні відчуття і так далі. Стрес виникає через перевантаження органів почуттів, з яким організм емпатів не справляється. Якщо зайві переживання діють на Вас негативно, значить, Ви безумовно є емпатом.

6. Непорозуміння

Оскільки емпати дуже сприйнятливі до емоцій оточуючих, їм важко зрозуміти, чому інші люди не виявляють ту ж саму чутливість. Вони сильно переживають, коли їхні вчинки або слова неправильно тлумачать.

Оскільки емпати завжди обережно підбирають слова при спілкуванні з іншими людьми, намагаючись бути добрими і тактовними, а не прямолінійними. Якщо Ви відчуваєте дискомфорт, коли Вас критикують або неправильно розуміють, Ви, швидше за все, є емпатом.

Заключні думки

Бути емпатом – дуже втомлює. Однак в цьому є і свої плюси. Якщо Ви чутливі до проблем інших, Вас напевно люблять і поважають. Люди часто звертаються до Вас за допомогою в скрутну хвилину. Ви можете використовувати своє співпереживання у творчій діяльності або роботі, яка полягає в допомозі іншим.

Щоб уникнути виникнення стресу, потрібно переконатися, що Ви приділяєте собі достатньо часу і вмієте відпочивати від суєти життя. Що стосується нескінченного потоку емоцій, то впоратися з ними Вам допоможе медитація, йога і практика усвідомленості.

Від «Гармонії»: а ще не зле виховати у собі здоровий пофігізм і сарказм для перебування в жорстокому соціумі, особливо, якщо ви - житель великого міста.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Психологія та стосунки»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.