Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Павлик» Мороз у Луганську втік від журналістів. Усвідомивши свою безпорадність

Політмаразми 20746 переглядів

Опубліковано - 30.10.2006 | Всі публікації | Версія для друку

«Павлик» Мороз у Луганську втік від журналістів. Усвідомивши свою безпорадність
Кинути партнерів, обдурити виборців, взяти участь у розподіленні і спокійно насолоджуватися цоканням ручного годинника за ціною «Жигулів». Ось що таке у нас займатися реальною політикою.

І через кожні кілька років виконати ту ж процедуру. Хто не здатний - той лох і пошани не гідний. Так і було - головоломні кульбіти політиканів спокійно сходили їм з рук у роки розвиненого кучмізму, коли український обиватель з огидою перемикав канал, ледве углядівши “розмовляючу голову” чергового добродійника.

Сьогодні проробляти кульбіти стало небезпечніше - можна і шию скрутити. Луганцям пам'ятна доля нардепа Миколи Гапочки, рекордсмена зі стрибків з жердиною із фракції у фракцію. Виборці Партії Регіонів не захотіли бачити стрибуна у виборчих списках партії, і Микола Михайлович залишився без мандата.

Схоже, сумна доля Гапочки не стала скорботним прикладом для лідера українських «рожевих». Віртуозний кидок партнерів при формуванні урядової коаліції, зрада виборців, які голосували взагалі-то за того Морозу, який під снігом на Майдані, а не за того, що на прив’язі у Ріната Леонідовича. Що ще?

29 жовтня Олександр Мороз прибув з робочим візитом у Луганську область. У його напруженому графіку значився і такий культурно-масовий захід як спілкування з журналістами. На вході до залу засідань президії облради, де проходила конференція, представників преси досить грубо обшукувала охорона. Репортери розставляли руки і показували ремінні пряжки (там, напевно, повинен бути заряд «коксу»).

Далі - довге очікування, під час якого журналісти, як завжди, проклинали антинародний режим. Нарешті з'явився спікер в костюмі і його прес-секретар оголосила, що конференція продовжиться тільки півгодини. У залі пролунало несхвальне буркотіння - сиділи-чекали, а зараз ще і поговорити з Лисом української політики, як слід, не вдасться!

За вступне слово Мороз почав бурмотіти своє звичайне «Волга впадає в Каспійське море»: “тільки зараз ситуація дозволяє фактично здійснити політичну реформу... широка коаліція необхідна для України... треба перестати ділити українців на “наших” і “не наших” і подібну усипляючу нісенітницю.

Проте мантри спікера не змогли увести луганських акул пера в стан анабіозу і на сиву голову Олександра Олександровича посипалися досить провокаційні (тобто, такі, що мають відношення до життя) питання.

Спікера питали - чому коаліція не може розлучитися з «Нашою Україною», що буде з «Луганськтепловозом», чи не загрожує реалізація політреформи бардаком у місцевому самоврядуванні? Мороза просили оцінити роботу місцевого обкому Соцпартії, відомого своїми скандалами, який провалює вибори за виборами, але з дивовижною наполегливістю лишається на плаву.

Неймовірно, але факт - Мороз прийшов від цих питань в повне збентеження і почав заїкатися, як студент, захоплений у помаранчевому шарфику ректором Луганського аграрного університету.

Наприклад, долю «Луганськтепловоза» він визначив так: «Його приватизують або буде ухвалено інше рішення». Яке це, цікаво, «інше рішення» - розпиляють на металобрухт? Продадуть за 8 гривень Суркісу?

Або така сентенція: «Нам не вигідно було б, щоб Президент представляв опозиційну партію. У нас не ті традиції демократії». А як тоді проштовхувати політреформу в країні, де відсутнє реальне місцеве самоврядування і згадані «традиції демократії», коли зараз, залежно від підсумків виборів, одна область йде в Євросоюз, інша створює «єврорегіон» із Росією, а третя оголошує себе територією без НАТО?

Більш того, в ході прес-конференції з'ясувалося, що величезна частина айсберга візиту Мороза, залишилася для журналістів під водою – як ось: проведення виїзної Політради СПУ в Луганську (- Навіщо? - відповідає: «А чом би і ні!»), візит керівника Мінтрансу Рудьковського на «Луганськтепловоз» (- Що він там робить? - «Скоро буде ухвалено якесь рішення»). Само по собі виникло питання, - а навіщо Сан Санич узагалі вийшов до журналістів, коли на жодне питання не має відповіді. Хай би вже видання облради «Вісті Луганщини» підготувало, по-простому, гламурний «звіт про перебування» і всім редакціям розіслало. Дійсно, не варто було в неділю людей турбувати.

Коли пристрасті розпалилися остаточно - прес-секретар Мороза заявив про завершення прес-конференції й голова Верховної Ради втік через задні двері. Я не згущую фарби, це виглядало саме так: Мороз утік від луганських журналістів. Ніби, - сидів перед нами цілий спікер із поетичним даруванням. Як раптом, - ніби в повітрі розчинився, як літературний Коровьєв. Із запланованих півгодини спілкування з пресою тривало всього 23 хвилини.

Підведемо підсумки: Олександр Олександрович чекав лояльну зустріч, але не вийшло - він забув, що, зрадивши одних, для інших він не став своїм. І що того кредиту довіри, якою ще спекулює Янукович, у нього немає, так само як і «кишенькових соціалістичних» ЗМІ.

І що журналісти, як медіатор громадської думки, по-донбаськи виймуть дулю з кишені перед личиною Павлика Мороза!

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Політмаразми»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.