Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Американські генерали стурбовані модернізацією ядерних і космічних сил Росії і Китаю

Військова справа 4214 переглядів

Опубліковано - 22.04.2021 | Всі публікації | Версія для друку

Американські генерали стурбовані модернізацією ядерних і космічних сил Росії і Китаю
Глава Стратегічного командування США заявив, що успіхи Москви і Пекіна підривають можливості стримування з використанням звичайних засобів.

Два представники вищого військового командування США попередили про зростаючий ядерний потенціал Китаю та Росії, наголосивши на необхідності модернізації американських сил стримування.

«Вперше в нашій історії країна зіткнулася відразу з двома стратегічними супротивниками, які володіють ядерною зброєю», - заявив глава Стратегічного командування адмірал ВМС Чарльз Річард, виступаючи на слуханнях в комітеті Сенату з питань збройних сил.

Стратегічне командування відповідає за підтримання ядерної тріади країни, яка складається із стратегічних бомбардувальників, підводних човнів і міжконтинентальних балістичних ракет.

«Досягнення Китаю і Росії підривають наші можливості стримування звичайними засобами», - заявив Річард.

Що стосується Китаю, то він стрімко розширює свої стратегічні можливості і йде до подвоєння своїх ядерних запасів до кінця десятиліття, заявив Річард.

Адмірал згадав, що китайські МБР можуть бути встановлені на тягачах, так що їх розташування може бути приховано. Пекін також має в своєму розпорядженні сучасні стратегічні бомбардувальники шостого покоління і підводні човни, здатні нести атомну зброю.

«Китай здатний реалізувати будь-яку стратегію застосування ядерної зброї на регіональному рівні, і незабаром зможе зробити це в міжконтинентальних масштабах», - сказав Річард.

У той же час Росія залишається «визначальною ядерної стратегічною загрозою», активно займаючись модернізацією звичайних і ядерних озброєнь, яку завершено приблизно на 80 відсотків, сказав він, додавши, що США поки не приступили до модернізації ядерного потенціалу.

З урахуванням цих загроз, модернізація ядерної тріади є головним пріоритетом Пентагона, сказав він.

«Ми знаходимося в тій точці, де обмеження, пов’язані з термінами експлуатації, і кумулятивний ефект від недостатнього інвестування в наші сили ядерного стримування і допоміжну інфраструктуру на тлі зростаючої загрози не залишають мені жодного запасу для маневреності. Наша країна просто не може нескінченно намагатися продовжити життя систем озброєнь, які залишилися з часів "холодної війни", і успішно виконувати обрану стратегію », - заявив Річард.

Глава Космічного командування США генерал армії Джеймс Дікінсон заявив, що Китай продовжує стрімко розвивати свою космічну діяльність, представляючи «визначальну загрозу» для США.

За словами генерала, Китай вкладає в космос значні кошти, маючи на орбіті більше 400 супутників.

Китай стрімко нарощує військово-космічний потенціал, включно із системами зондування і зв’язку, а також цілою низкою протисупутникових озброєнь, заявив Дікінсон, зазначивши, що одночасно Пекін публічно виступає проти розміщення зброї у космічному просторі.

Аналогічним чином, оприлюднена російська військова доктрина закликає до використання зброї для «створення загрози для космічних сил і засобів США і їх союзників», сказав Дікінсон.

Зіткнувшись з цими погрозами, Космічне командування зосередилося на розширенні існуючих і створенні нових космічних можливостей, сказав він.

«Ми маємо намір створити адекватну космічну оперативну архітектуру для досягнення повної оперативної готовності при підтримці команди військових фахівців, які можуть перехитрити і перевершити наших супротивників», - додав він.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Військова справа»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
Реклама на порталі
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.